מהו פילה בקר?
פילה בקר הוא נתח בקר שנלקח מהשקיעה של הפרה. זהו אחד הנתחים הרכים ביותר של בקר, והוא מוגש בדרך כלל כסטייק. זהו נתח בשר רזה, עם מעט מאוד שומן או רקמת חיבור. זה הופך אותו לבחירה מצוינת עבור אלה שמחפשים נתח בקר רזה יותר.
איך לבשל פילה בקר בתנור
בישול פילה בקר בתנור הוא דרך מצוינת לקבל סטייק רך ועסיסי. להלן השלבים שיש לבצע:
שלב 1: מחממים את התנור
השלב הראשון הוא לחמם את התנור לטמפרטורה הרצויה. עבור סטייק בינוני-רייר, הטמפרטורה האידיאלית היא 350°F (177°C). אם אתם מעדיפים סטייק בינוני, חממו את התנור ל-375°F (190°C).
שלב 2: הכן את הפילה
לאחר שהתנור מחומם, הגיע הזמן להכין את הפילה. התחל בטפיחת הפילה עם נייר סופג. זה יעזור לסטייק להשחים בצורה אחידה יותר. לאחר מכן, מתבלים את הפילה במלח ופלפל.
שלב 3: צורבים את הפילה
לאחר מכן, מחממים מחבת על אש בינונית-גבוהה. לאחר שהמחבת חמה, מוסיפים כף שמן. כשהשמן חם, מוסיפים את הפילה למחבת וצורבים אותו 1-2 דקות לכל צד. זה יעזור לנעול את הטעם והמיצים.
שלב 4: אופים את הפילה
לאחר שהפילה נצרב, מעבירים אותו לתבנית אפייה. מכניסים את תבנית האפייה לתנור שחומם מראש ואופים את הפילה במשך 8-10 דקות. זה ייתן לכם סטייק בינוני-רייר. אם אתם מעדיפים סטייק בינוני, אופים את הפילה 10-12 דקות.
שלב 5: תן לפילה לנוח
לאחר האפייה של הפילה, מוציאים אותו מהתנור ונותנים לו לנוח 5-10 דקות. זה יאפשר למיצים להתפזר מחדש בכל הסטייק, וכתוצאה מכך סטייק רך ועסיסי יותר.
שאלות ותשובות
ש: מהי הדרך הטובה ביותר לבשל פילה בקר?
ת: הדרך הטובה ביותר לבשל פילה בקר היא לצרוב אותו במחבת ואז לאפות אותו בתנור. זה ייתן לך סטייק רך ועסיסי.
ש: כמה זמן אני צריך לאפות פילה בקר בתנור?
ת: לסטייק מדיום-רייר אופים את הפילה בתנור 8-10 דקות. לסטייק בינוני אופים את הפילה 10-12 דקות.
ש: לאיזו טמפרטורה עליי לחמם את התנור?
ת: לסטייק מדיום-רייר, מחממים את התנור ל-350°F (177°C). לסטייק בינוני, מחממים את התנור ל-375 מעלות צלזיוס (190 מעלות צלזיוס).
ש: כמה זמן עליי לתת לפילה לנוח?
ת: נותנים לפילה לנוח 5-10 דקות לפני ההגשה. זה יאפשר למיצים להתפזר מחדש בכל הסטייק, וכתוצאה מכך סטייק רך ועסיסי יותר.
סיכום
בישול פילה בקר בתנור הוא דרך מצוינת לקבל סטייק רך ועסיסי. התחל בחימום מראש של התנור ל-350°F (177°C) לסטייק בינוני-רייר, או 375°F (190°C) לסטייק בינוני. לאחר מכן, צורבים את הפילה במחבת ומעבירים אותו לתבנית אפייה. אופים את הפילה 8-10 דקות לסטייק מדיום-רייר, או 10-12 דקות לסטייק בינוני. לבסוף נותנים לפילה לנוח 5-10 דקות לפני ההגשה. ביצוע שלבים אלה יבטיח סטייק רך ועסיסי בכל פעם.