מהו פילה בקר?
פילה בקר הוא נתח בקר שנלקח מהשקיעה של הפרה. זהו אחד הנתחים העדינים ביותר של בקר זמינים והוא מוגש בדרך כלל כסטייק. זה ידוע גם כסטייק שקדים או פילה מיניון. הפילה נחתך בדרך כלל לסטייקים קטנים יותר, שאותם מבשלים במגוון דרכים, כולל צלייה, טיגון במחבת ואפייה.
איך לבשל פילה בקר בתנור
בישול פילה בקר בתנור הוא דרך מצוינת לקבל סטייק רך ועסיסי בכל פעם. להלן השלבים לתוצאות מושלמות:
שלב 1: מחממים את התנור
מחממים את התנור ל-375 מעלות צלזיוס (190 מעלות צלזיוס).
שלב 2: הכן את הפילה
מייבשים את הפילה במגבת נייר ומתבלים במלח ופלפל.
שלב 3: צורבים את הפילה
מחממים מחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה ומוסיפים כף שמן. כשהשמן חם מוסיפים את הפילה וצורבים אותו 2 דקות מכל צד.
שלב 4: אופים את הפילה
מעבירים את הפילה לתבנית עם נייר אפייה ואופים אותו בתנור שחומם מראש במשך 10-15 דקות, או עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל-135 מעלות צלזיוס (57 מעלות צלזיוס).
שלב 5: תן לפילה לנוח
לאחר שהפילה סיים להתבשל, מוציאים אותו מהתנור ונותנים לו לנוח 5 דקות לפני שפורסים ומגישים.
טיפים לתוצאות מושלמות
הנה כמה טיפים לקבלת פילה בקר מושלם בכל פעם:
- יש לוודא שהפילה בטמפרטורת החדר לפני הבישול.
- צורבים את הפילה במחבת חמה לקבלת קרום יפה.
- אל תבשל את הפילה יתר על המידה – יש לבשל אותו לטמפרטורה פנימית של 57 מעלות צלזיוס.
- נותנים לפילה לנוח 5 דקות לפני החיתוך וההגשה.
שאלות ותשובות
ש: מהי הדרך הטובה ביותר לבשל פילה בקר?
ת: הדרך הטובה ביותר לבשל פילה בקר היא לצרוב אותו במחבת חמה ואז לאפות אותו בתנור עד שהוא מגיע לטמפרטורה פנימית של 135 מעלות צלזיוס (57 מעלות צלזיוס).
ש: כמה זמן עלי לבשל פילה בקר בתנור?
ת: זמן הבישול יהיה תלוי בגודל הפילה, אבל זה אמור לקחת 10-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-375°F (190°C).