דף הבית » מידע מהיר על זמן » כמה זמן לאפות תפוחי אדמה בתנור

כמה זמן לאפות תפוחי אדמה בתנור

צרו איתנו קשר

כמה זמן לאפות תפוחי אדמה בתנור

מה אתה צריך כדי לאפות תפוחי אדמה בתנור

אפיית תפוחי אדמה בתנור היא דרך פשוטה וטעימה ליהנות מהירק הרב-תכליתי הזה. כל מה שאתה צריך זה תפוחי אדמה, שמן וכמה תבלינים. הנה מה שתצטרך כדי להתחיל:

  • תפוחי אדמה
  • שמן
  • מלח
  • פלפל
  • תבלינים אופציונליים (אבקת שום, אבקת בצל, פפריקה וכו')

איך מכינים תפוחי אדמה לאפייה בתנור

לפני שתוכלו לאפות תפוחי אדמה בתנור, עליכם להכין אותם. התחל בשטיפת תפוחי האדמה וטפיחה יבשה. לאחר מכן, השתמשו במזלג כדי לנעוץ מספר חורים בכל תפוח אדמה. זה יעזור לתפוחי האדמה להתבשל בצורה אחידה ולמנוע מהם להתפוצץ בתנור. לאחר מכן, מברישים את תפוחי האדמה בשמן ומתבלים אותם במלח ופלפל. אם תרצו, תוכלו להוסיף גם תבלינים אחרים כמו אבקת שום, אבקת בצל או פפריקה.

כמה זמן לאפות תפוחי אדמה בתנור

לאחר שתפוחי האדמה שלך מוכנים, הגיע הזמן לאפות אותם בתנור. זמן האפייה המדויק יהיה תלוי בגודל תפוחי האדמה. תפוחי אדמה קטנים ייקח בערך 30 דקות, בעוד שתפוחי אדמה גדולים יותר יכולים לקחת עד שעה. כדי להבטיח שתפוחי האדמה שלך מבושלים, הכניסו מזלג למרכז תפוח האדמה. אם הוא מחליק פנימה בקלות, תפוחי האדמה מוכנים. אם לא, המשיכו לאפות עוד כמה דקות.

טיפים לתפוחי אדמה אפויים בצורה מושלמת

הנה כמה טיפים שיעזרו לך להשיג תפוחי אדמה אפויים בצורה מושלמת בכל פעם:

  • השתמש בתפוחי אדמה עמילניים כמו רוסט או יוקון גולד. תפוחי אדמה אלה יהיו אווריריים וקלים בעת בישול.
  • לא להעמיס את נייר האפייה. תנו לתפוחי האדמה הרבה מקום כדי שיוכלו להתבשל באופן שווה.
  • הופכים את תפוחי האדמה באמצע האפייה. זה יעזור להם לבשל באופן שווה משני הצדדים.
  • מברישים את תפוחי האדמה בשמן לפני האפייה. זה יעזור להם לקבל פריך מבחוץ.

הגשת תפוחי אדמה אפויים

לאחר שתפוחי האדמה שלך סיימו לאפות, הניחו להם להתקרר כמה דקות לפני ההגשה. הגישו אותם כפי שהם, או מעליהם את התוספות האהובות עליך כמו חמאה, שמנת חמוצה, גבינה, בייקון או עירית. אתה יכול גם להשתמש בתפוחי אדמה אפויים במגוון מתכונים. נסה להשתמש בהם בסלטי תפוחי אדמה, מרקים, תבשילים ועוד.

אחסון תפוחי אדמה אפויים

אם נשארו לכם שאריות, אחסנו בכלי אטום במקרר. תפוחי אדמה אפויים יישמרו עד 5 ימים במקרר.

חימום חוזר של תפוחי אדמה אפויים

כדי לחמם מחדש תפוחי אדמה אפויים, מניחים אותם על תבנית אפייה ואופים ב-350 מעלות צלזיוס למשך 10-15 דקות. אתה יכול גם לחמם אותם מחדש במיקרוגל במשך 1-2 דקות. תפוחי אדמה אפויים הם תוספת טעימה ורב-תכליתית. עם כמה מרכיבים פשוטים ומעט זמן, אתה יכול ליהנות מתפוחי אדמה מבושלים בצורה מושלמת בכל פעם.

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

    דילוג לתוכן