איך לאפות עוף שלם בתנור
אפיית עוף שלם בתנור היא דרך מצוינת לקבל ארוחה טעימה ועסיסית במינימום מאמץ. זהו תהליך פשוט שדורש רק כמה מרכיבים וקצת סבלנות. הנה איך לעשות את זה.
רכיבים
תצטרך עוף שלם, קצת חמאה או שמן, ותבלינים האהובים עליך. אתה יכול גם להוסיף ירקות כמו גזר, תפוחי אדמה ובצל למחבת לארוחה שלמה.
הכנה
מחממים את התנור ל-350 מעלות צלזיוס. שפשפו את העוף בחמאה או בשמן ותבלו אותו בעשבי תיבול ותבלינים האהובים עליכם. מניחים את העוף בתבנית צלייה ומוסיפים את הירקות, אם רוצים.
בישול
אופים את העוף במשך כשעה ו-15 דקות, או עד שהטמפרטורה הפנימית של העוף מגיעה ל-165 מעלות צלזיוס. אם העור מתחיל להיות כהה מדי, מכסים את העוף בנייר כסף.
טיפים לעוף אפוי בצורה מושלמת
לקבלת התוצאות הטובות ביותר, השתמשו במדחום לבשר כדי לבדוק את הטמפרטורה הפנימית של העוף. זה יבטיח שהוא מבושל בלי להיות מוגזם. אתה יכול גם לבסס את העוף בחמאה או בשמן כל 15 דקות כדי לשמור עליו לח. אם אתה רוצה להוסיף עוד טעם לעוף, נסה להשרות אותו למשך הלילה בתערובת של שמן, עשבי תיבול ותבלינים. זה ייתן לעוף טעם טעים ויעזור לשמור אותו לח. לבסוף, הקפד לתת לעוף לנוח 10 דקות לפני הגילוף. זה יעזור לשמור את המיצים בתוך העוף, וכתוצאה מכך ארוחה עסיסית יותר וטעימה יותר.
סיכום
אפיית עוף שלם בתנור היא דרך מצוינת לקבל ארוחה טעימה ועסיסית במינימום מאמץ. רק עם כמה מרכיבים ומעט סבלנות, תוכלו לאכול ארוחת ערב טעימה תוך זמן קצר. לקבלת התוצאות הטובות ביותר, השתמשו במדחום לבשר כדי לבדוק את הטמפרטורה הפנימית של העוף ולתת לו לנוח 10 דקות לפני הגילוף. לטיפים וטריקים נוספים, עיין בסרטון YouTube זה .