דף הבית » מה קורה? » כמה זמן לאפות עוף שלם בתנור

כמה זמן לאפות עוף שלם בתנור

צרו איתנו קשר

כמה זמן לאפות עוף שלם בתנור

כמה זמן לאפות עוף שלם בתנור

אפיית עוף שלם בתנור היא דרך מצוינת להכין ארוחה טעימה ובריאה. אבל כמה זמן צריך לאפות אותו? התשובה תלויה בגודל העוף, בטמפרטורת התנור וברמת העשייה הרצויה. במאמר זה נספק כמה טיפים והנחיות לאפיית עוף שלם בתנור.

באיזו טמפרטורה לאפות עוף שלם

הטמפרטורה האידיאלית לאפיית עוף שלם היא 350°F (177°C). טמפרטורה זו תבטיח שהעוף יתבשל מבלי להתייבש. אם אתה מחפש עור פריך יותר, אתה יכול להגביר את הטמפרטורה ל-375°F (190°C).

כמה זמן לאפות עוף שלם

משך הזמן שלוקח לאפות עוף שלם תלוי בגודל העוף. עוף במשקל 3 פאונד (1.4 ק"ג) ייקח כשעה ו-15 דקות לאפייה בטמפרטורה של 177 מעלות צלזיוס. עוף במשקל 4 פאונד (1.8 ק"ג) ייקח כשעה ו-30 דקות. עוף במשקל 5 פאונד (2.3 ק"ג) ייקח כשעה ו-45 דקות.

טיפים לאפיית עוף שלם

הנה כמה טיפים שיעזרו לכם להכין את העוף הצלוי המושלם:

  • ודא שהעוף בטמפרטורת החדר לפני שאתה מכניס אותו לתנור.
  • מברישים את העוף בשמן זית או בחמאה מומסת כדי לעזור לו להשחים ולהתפרך.
  • מתבלים את העוף במלח ופלפל לפני האפייה.
  • מניחים את העוף על רשת צלייה בתבנית צלייה.
  • מבססים את העוף במיצי המחבת כל 15 דקות.
  • בודקים את הטמפרטורה הפנימית של העוף בעזרת מדחום לבשר. העוף מוכן כאשר הטמפרטורה הפנימית מגיעה ל-165 מעלות צלזיוס (74 מעלות צלזיוס).
  • נותנים לעוף לנוח 10 דקות לפני הגילוף.

השוואה מהירה

גודל עוף זמן אפייה (ב-350°F)
3 פאונד (1.4 ק"ג) שעה 15 דקות
4 פאונד (1.8 ק"ג) שעה 30 דקות
5 פאונד (2.3 ק"ג) שעה 45 דקות

אפיית עוף שלם בתנור היא דרך מצוינת להכין ארוחה טעימה ובריאה. עם הטמפרטורה וזמן האפייה הנכונים, תוכלו להכין בכל פעם עוף צלוי מושלם. לטיפים וטריקים נוספים להכנת העוף הצלוי המושלם, בדוק את הסרטון הזה .

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

    דילוג לתוכן