למה להפריד בין עוף לחלב?
אין לאחסן עוף וחלב יחד עקב חששות בטיחות מזון. על פי ה- USDA, עוף נא צריך להישמר בנפרד ממזונות אחרים, כולל חלב, כדי למנוע זיהום צולב. זיהום צולב מתרחש כאשר חיידקים ממזון אחד מועברים למזון אחר, שעלול לגרום למחלות הנישאות במזון.
כמה זמן כדאי לשמור בין עוף לחלב?
ה-USDA ממליץ לשמור על עוף נא בנפרד ממזונות אחרים למשך שעתיים לפחות. זה כולל שמירה על הפרדה של עוף וחלב. לאחר שעתיים, לחיידקים שייתכן שהועברו מהעוף לחלב יהיה מספיק זמן להתרבות ועלול לגרום למחלות הנישאות במזון.
טיפים לבטיחות מזון לאחסון עוף וחלב
- שומרים עוף חי וחלב נפרדים במקרר.
- אחסן עוף נא במדף הנמוך ביותר במקרר כדי למנוע זיהום צולב עם מזונות אחרים.
- שטפו ידיים ומשטחים לאחר טיפול בעוף נא.
- מבשלים עוף לטמפרטורה פנימית של 165 מעלות צלזיוס כדי להרוג כל חיידק.
טבלה: הנחיות בטיחות מזון לאחסון עוף וחלב
מזון | אִחסוּן | טמפרטורת בישול |
---|---|---|
עוף | לשמור בנפרד ממזונות אחרים, כולל חלב | 165°F |
חלב | לשמור בנפרד מעוף נא | לא |
למידע נוסף על הנחיות בטיחות מזון לאחסון עוף וחלב, בקר בכתובת he.wikipedia.org .