דף הבית » הכי פופולרי » כמה זמן חזה עוף מופשר יכול להיות במקרר? מדריך בהכנת העוף שלך

כמה זמן חזה עוף מופשר יכול להיות במקרר? מדריך בהכנת העוף שלך

צרו איתנו קשר

בישול עוף יכול להיות דרך מצוינת להוסיף חלבון לתזונה. אבל אם לא תיזהר, אתה עלול להסתיים בארוחה מושחתת או לא בטוחה. לדעת כמה זמן חזה עוף מופשר יכול להיות במקרר הוא המפתח לוודא שארוחת הערב שלך בטוחה וטעימה.

כמה זמן חזה עוף מופשר בטוח במקרר?

על פי ה- USDA, ניתן לאחסן חזה עוף מופשר במקרר עד ארבעה ימים. זה נכון גם לעוף גולמי וגם מבושל. חשוב לשמור את העוף באריזתו המקורית, או לעטוף בניילון אטום או בנייר אלומיניום. אם העוף נשאר בחוץ בטמפרטורת החדר יותר משעתיים, יש לזרוק אותו.

כיצד לאחסן חזה עוף מופשר

כשמאחסנים חזה עוף מופשר, חשוב לשמור אותם בסביבה קרה. המקרר הוא המקום הטוב ביותר לאחסן אותם, מכיוון שהוא שומר על העוף בטמפרטורה בטוחה. אם אתם מתכננים לבשל את העוף תוך מספר ימים, תוכלו גם לאחסן אותו במקפיא. עם זאת, יש לבשל אותו תוך מספר ימים מהקפאה.

כשמאחסנים עוף במקרר, חשוב להרחיק אותו ממאכלים אחרים. זה יעזור למנוע זיהום צולב. את העוף יש להניח גם במדף התחתון של המקרר, כי זה החלק הקר ביותר. חשוב גם לוודא שהעוף מאוחסן בכלי אטום או עטוף היטב בניילון או בנייר אלומיניום.

חזה עוף נא במקרר
חזה עוף נא במקרר

טיפים לאחסון חזה עוף מופשר

כשמאחסנים חזה עוף מופשר, חשוב לשמור אותם בסביבה קרה. המקרר הוא המקום הטוב ביותר לאחסן אותם, מכיוון שהוא שומר על העוף בטמפרטורה בטוחה. אם אתם מתכננים לבשל את העוף תוך מספר ימים, תוכלו גם לאחסן אותו במקפיא. עם זאת, יש לבשל אותו תוך מספר ימים מהקפאה.

חשוב גם לוודא שהעוף מאוחסן בכלי אטום או עטוף היטב בניילון או בנייר אלומיניום. זה יעזור לשמור על טריות העוף ולמנוע ממנו להתקלקל. בנוסף, חשוב לסמן את העוף בתאריך בו נרכש ובתאריך שבו יש לבשלו.

בהפשרה של חזה עוף, חשוב לעשות זאת בבטחה. הדרך הטובה ביותר להפשיר עוף היא במקרר. זה יבטיח שהעוף יישאר בטמפרטורה בטוחה ולא יתקלקל. אם אתם ממהרים, אפשר גם להפשיר את העוף במים קרים או במיקרוגל. עם זאת, יש להשתמש בשיטות אלו רק אם העוף יתבשל מיד.

על ידי ביצוע העצות האלה, אתה יכול להבטיח שחזה העוף המופשר שלך יישאר בטוח ורענן במקרר. לדעת כמה זמן חזה עוף מופשר יכול להיות במקרר הוא המפתח לוודא שארוחת הערב שלך בטוחה וטעימה.

כמה זמן אפשר לשמור חזה עוף גולמי מופשר במקרר?

לאחר הפשרה של חזה עוף נא במקרר, ניתן לשמור אותו במקרר עוד יום עד יומיים לפני הבישול. מומלץ לבשל את העוף במסגרת זמן זו כדי להבטיח בטיחות מזון ולמנוע גדילה של חיידקים מזיקים.

אם אינכם מתכננים לבשל את חזה העוף המופשר בתוך פרק זמן זה, ניתן להקפיא אותו מחדש ולשמור במקפיא עד ארבעה חודשים. עם זאת, חשוב לציין שבכל פעם שעוף מוקפא ומפשיר, זה יכול להשפיע על מרקם ואיכות הבשר.

כמו כן, חשוב לאחסן כראוי את חזה העוף המופשר בכלי אטום או בשקית ניילון ניתנת לסגירה חוזרת כדי למנוע כל זיהום או זיהום צולב עם מזונות אחרים במקרר. בנוסף, מומלץ להשתמש במדחום למקרר כדי להבטיח שהטמפרטורה תהיה ב-40 מעלות צלזיוס או מתחתיה כדי להאט את צמיחת החיידקים ולשמור על בטיחות המזון.

אחסון חזה עוף מופשר במקרר
אחסון חזה עוף מופשר במקרר

תוך כמה זמן לאחר הפשרת העוף יש לבשל אותו?

מומלץ לבשל עוף מופשר מיד לאחר הפשרתו. באופן אידיאלי, עוף צריך להתבשל תוך 1-2 ימים לאחר הפשרה במקרר. הסיבה לכך היא שחיידקים יכולים להתחיל לצמוח על פני העוף ברגע שהוא מתחיל להפשיר, וככל שהוא נשאר זמן רב יותר בטמפרטורת החדר, כך גדל הסיכון להתרבות חיידקים.

אם צריך להפשיר עוף במהירות, אפשר לעשות זאת באמצעות מיקרוגל או מים קרים. עם זאת, לאחר הפשרה בשיטות אלו, יש לבשלו מיד. לא מומלץ להשאיר עוף בטמפרטורת החדר להפשרה, שכן הדבר עלול לאפשר לחיידקים מזיקים לצמוח.

חשוב לוודא שהעוף מבושל לטמפרטורה בטוחה של לפחות 165 מעלות צלזיוס (74 מעלות צלזיוס) כדי להרוג את כל החיידקים שעלולים להימצא. שימוש במדחום מזון הוא הדרך האמינה ביותר להבטיח שהעוף מבושל לטמפרטורה בטוחה.

איך יודעים אם העוף בסדר לאחר הפשרה?

לאחר הפשרת העוף אפשר לבדוק אם מותר לבשל או לא על ידי חיפוש אחר סימני קלקול. סימנים אלו כוללים ריח רע, מרקם רירי וצבע אפרפר. אם אתה מבחין באחד מהסימנים הללו, עדיף לזרוק את העוף מכיוון שהוא עשוי להיות לא בטוח לאכילה. בנוסף, אתה יכול גם להשתמש במדחום מזון כדי לבדוק את הטמפרטורה הפנימית של העוף כדי לוודא שהוא בטוח לאכילה. הטמפרטורה הפנימית של העוף צריכה להגיע ל-165°F (74°C) כדי להרוג כל חיידק מזיק.

חשוב לציין שגם אם נראה שהעוף תקין לאחר הפשרה, עדיין חשוב לטפל בו בבטחה ולבשל אותו ביסודיות כדי להבטיח שהוא בטוח לאכילה. נוהלי בטיחות מזון נאותים, כגון שטיפת ידיים ומשטחי המטבח לפני ואחרי הטיפול בעוף נא, ושימוש בקרש חיתוך וכלים נפרדים לבשר נא, יכולים לעזור להפחית את הסיכון למחלות הנישאות במזון.

מה הכלל להפשרת עוף?

הדרך הבטוחה להפשיר עוף היא לעשות זאת במקרר. כלל האצבע להפשרת עוף במקרר הוא לאפשר כ-24 שעות לכל 2-5 קילו עוף, תלוי בטמפרטורת המקרר. לדוגמה, עוף במשקל 4 קילו ייקח בערך 24-48 שעות להפשיר במקרר.

חשוב להימנע מהפשרת עוף בטמפרטורת החדר או במים חמים, מכיוון שהדבר עלול להוביל לצמיחת חיידקים ולהגביר את הסיכון למחלות הנישאות במזון. אם אתם ממהרים וצריכים להפשיר עוף במהירות, אפשר להשתמש במיקרוגל או בשיטת מים קרים, אך הקפידו לבשל את העוף מיד לאחר ההפשרה.

אחסון במקרר לחזה עוף מופשר
אחסון במקרר לחזה עוף מופשר

האם עוף יתקלקל אם יופשר לילה?

זה תלוי בגורמים שונים, לרבות הטמפרטורה בה הופשר העוף, כמה זמן הוא הפשר והאם הוא אוחסן כראוי. אם העוף הופשר במקרר ונשאר מתחת ל-40°F (4°C) כל הזמן, זה אמור להיות בטוח לאכילה עד יומיים לאחר ההפשרה. עם זאת, אם העוף הופשר בטמפרטורת החדר או במים חמימים, והוא הושאר בחוץ במשך יותר משעתיים, אז יש סיכון גבוה יותר לגידול חיידקים ולמחלות הנישאות במזון. באופן כללי, עדיף להפשיר עוף במקרר, או באמצעות אמבט מים קרים או מיקרוגל אם הזמן מדאיג. חשוב תמיד לעקוב אחר הנחיות בטיחות מזון נאותות כדי להפחית את הסיכון למחלות הנישאות במזון.

האם אפשר לבשל חיידקים מעוף?

בישול עוף בטמפרטורה המתאימה יכול להרוג חיידקים מזיקים שעלולים להיות נוכחים, כגון סלמונלה וקמפילובקטר. עם זאת, חשוב לציין שלא כל החיידקים מייצרים רעלים שניתן להרוס בבישול. בנוסף, אם העוף הושאר בחוץ בטמפרטורת החדר למשך תקופה ממושכת או אוחסן בצורה לא נכונה, ייתכן שהוא כבר ייצר רעלים שלא ניתן לסלק באמצעות בישול. לכן, חשוב לטפל ולאחסן כראוי עוף כדי להפחית את הסיכון לזיהום ומחלות הנישאות במזון.

חיי מדף של חזה עוף לאחר הפשרה במקרר
חיי מדף של חזה עוף לאחר הפשרה במקרר

מה קורה אם מפשירים עוף יותר מדי זמן?

כאשר אתה מפשיר עוף יותר מדי זמן, הוא עלול להתחמם ולהתחיל להתפרק, כך שהסיכוי שהוא יספוג חיידקים ומזון רעיל יגביר. זה יכול גם לגרום לטעמי העוף להשתנות ולא להיות טעימים בצורה נאותה. עוף שהופשט למשך זמן רב יותר ממה שהומלץ עשוי לגרום לך להרגיש לא טוב ואפילו לגרום לתחושת בחילה וכאבי בטן אם תאכל אותו.

לכן, חשוב לפשוט עוף כמו שצריך, להמתין עד שהוא מפשיר במקרר ולא להשאיר אותו בחדר הטמפרטורה החדר יותר ממה שנדרש.

שורה תחתונה, כמה זמן חזה עוף מופשר יכול להיות במקרר? מדריך בהכנת העוף שלך

לסיכום, חזה עוף מופשר ניתן לשמור במקרר עד יומיים לפני שצריך לבשלו. חשוב לטפל בעוף בבטחה ותמיד לעקוב אחר הנחיות בטיחות המזון כדי למנוע את הסיכון למחלות הנישאות במזון. אם לעוף יש ריח חריג, רזה או צבע אפרפר, אין לצרוך אותו ויש לזרוק אותו מיד. אחסון וטיפול נכון בעוף מופשר יכולים לסייע בהבטחת איכותו ובטיחותו לצריכה.

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

    דילוג לתוכן