הקפאת חזה עוף
כשמדובר בהצטיידות בחלבונים, חזה עוף הוא בחירה מצוינת. לא רק שהם מקור רזה לחלבון, אלא שהם יכולים גם להיות קפואים לשימוש מאוחר יותר. אבל כמה זמן אפשר לאחסן חזה עוף במקפיא?
התשובה תלויה באיכות העוף כשהוא קפוא. אם חזה העוף טרי ומאוחסן כהלכה, הם יכולים להחזיק עד תשעה חודשים במקפיא. אם חזה העוף אינו מאוחסן כראוי, הם יכולים להחזיק עד ארבעה חודשים במקפיא.
אחסון חזה עוף
כדי להבטיח שחזה העוף שלכם יישאר טרי כמה שיותר זמן, חשוב לאחסן אותם כראוי. להלן מספר טיפים לאחסון חזה עוף במקפיא:
- עוטפים כל חזה עוף בנפרד בניילון נצמד או בנייר אלומיניום.
- מניחים את חזה העוף העטוף בכלי או שקית הניתנת למקפיא.
- סמן את המיכל או השקית בתאריך שבו חזה העוף הוקפא.
- מניחים את המיכל או השקית בחלק הקר ביותר של המקפיא.
הפשרה של חזה עוף
כשתהיה מוכן להשתמש בחזה העוף, תצטרך להפשיר אותם. הדרך הטובה ביותר להפשיר חזה עוף היא להכניס אותם ללילה במקרר. זה יבטיח שחזה העוף יפשיר לאט ואחיד. אם אתם ממהרים, אפשר גם להפשיר את חזה העוף במים קרים.
בודק טריות
גם אם חזה העוף אוחסנו כראוי, חשוב לבדוק את טריותם לפני הבישול. הנה כמה סימנים לכך שחזה העוף התקלקל:
- לחזה העוף יש ריח לא נעים.
- לחזה העוף יש מרקם רירי.
- לחזה העוף יש צבע יוצא דופן.
בישול חזה עוף
לאחר שקבעתם שחזה העוף בטוח לאכילה, הגיע הזמן לבשל אותם. הדרך הטובה ביותר לבשל חזה עוף היא לאפות אותם בתנור. מחממים את התנור ל-350 מעלות פרנהייט ומניחים את חזה העוף על תבנית אפייה. אופים במשך 25-30 דקות, או עד שחזה העוף מגיע לטמפרטורה פנימית של 165 מעלות פרנהייט.
עכשיו כשאתה יודע איך לאחסן ולבשל חזה עוף, אתה יכול להצטייד בחלבון רב-תכליתי זה. עם אחסון מתאים, ניתן לשמור חזה עוף במקפיא עד תשעה חודשים. רק זכרו לבדוק טריות לפני הבישול.