.
מהו בצק שמרים?
בצק שמרים הוא סוג של בצק שעשוי משמרים, קמח ומרכיבים אחרים. שמרים הם סוג של אורגניזם חד-תאי המשמש באפייה ובחליטה. הוא אחראי על תפיחת הבצק. השמרים ניזונים מהסוכרים והעמילנים שבבצק ומשחררים פחמן דו חמצני ואלכוהול. זה גורם לבצק לתפוח ולהיות קליל ואוורירי.
כמה זמן יכול בצק שמרים לתפוח?
משך הזמן שלוקח לבצק שמרים לתפוח תלוי במספר גורמים, ביניהם טמפרטורת הסביבה, כמות השמרים בשימוש וסוג הקמח בו משתמשים. בדרך כלל, תפיחת בצק שמרים יכולה לקחת בין 30 דקות למספר שעות.
טֶמפֶּרָטוּרָה
טמפרטורת הסביבה משחקת תפקיד מרכזי בכמה זמן לוקח לבצק שמרים לתפוח. שמרים הם אורגניזם חי והוא זקוק לחום כדי להפעילו. אם הסביבה קרה מדי, השמרים לא יוכלו להפעיל והבצק לא יתפח. הטמפרטורה האידיאלית לתפיחת בצק שמרים היא בין 75 ל-80 מעלות פרנהייט.
שמרים
כמות השמרים בה משתמשים בבצק משפיעה גם על זמן ההתפחה. אם משתמשים בכמות גדולה מדי של שמרים, הבצק יתפח מהר מדי ומרקם המוצר המוגמר יהיה דחוס וכבד. אם משתמשים במעט מדי שמרים, הבצק לא יתפח בכלל. כמות השמרים המשמשת צריכה להיות ביחס לכמות הקמח המשמשת.
קמח
גם סוג הקמח בו משתמשים בבצק משפיע על זמן ההתפחה. לסוגי קמח שונים יש רמות שונות של גלוטן, מה שמשפיע על מרקם המוצר המוגמר. לקמחים עם רמות גבוהות יותר של גלוטן ייקח יותר זמן לתפוח מאשר לקמחים עם רמות נמוכות יותר של גלוטן.
השוואה מהירה
גורם | השפעה על זמן העלייה |
---|---|
טֶמפֶּרָטוּרָה | הטמפרטורה האידיאלית היא בין 75 ל-80 מעלות פרנהייט |
שמרים | יותר מדי שמרים יגרום לבצק לתפוח מהר מדי, מעט מדי שמרים יגרום לבצק לא לתפוח בכלל |
קמח | לקמחים עם רמות גבוהות יותר של גלוטן ייקח יותר זמן לתפוח מאשר לקמחים עם רמות נמוכות יותר של גלוטן |
בהכנת בצק שמרים חשוב לשים לב לטמפרטורת הסביבה, לכמות השמרים בשימוש וסוג הקמח בו משתמשים. זה יבטיח שהבצק תופח כמו שצריך ושהמוצר המוגמר יקבל את המרקם הרצוי. ניתן להשתמש בבצק שמרים להכנת מגוון מוצרי מאפה, כולל לחמים, לחמניות וקליפת פיצה. חשוב לתת לבצק לתפוח לפרק זמן המתאים כדי שהמוצר המוגמר יהיה קליל ואוורירי. למידע נוסף על בצק שמרים וכיצד להכין אותו, צפו בסרטון זה .