מה זה חנון?
חנון הוא סוג של מאפה העשוי מבצק של קמח, חמאה וסוכר. בדרך כלל ממלאים אותו במילוי מתוק או מלוח, כמו ריבה, גבינה או בשר. חנונים פופולריים במדינות רבות, כולל ישראל, ומוגשים לרוב כחטיף או קינוח.
כמה זמן חנון צריך להיות בתנור?
כשאופים גיק, חשוב לדעת כמה זמן הוא צריך להיות בתנור. הזמן ישתנה בהתאם לגודל וסוג הגיק שאתה מכין. בדרך כלל, חנון צריך להיות לאפות בתנור שחומם מראש ל-350°F (177°C) למשך 15-20 דקות.
בודקים את מידת העשייה
כדי לבדוק אם חנון סיים לאפות, נועצים קיסם במרכז המאפה. אם זה יוצא נקי, הגיק גמור. אם עדיין יש בצק על הקיסם, החנון צריך לאפות עוד כמה דקות.
אחסון חנונים
ברגע שחנון נאפה, יש לקרר אותו לחלוטין לפני האחסון. ניתן לאחסן חנונים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד שלושה ימים. לאחסון ארוך יותר, ניתן להקפיא חנונים עד שלושה חודשים.
טיפים לחנוני אפייה
כאשר אופים גיקים, יש כמה טיפים שכדאי לזכור כדי להבטיח את התוצאות הטובות ביותר.
- יש לוודא שהתנור מחומם מראש לפני האפייה.
- מברישים את החלק העליון של הגיק בשטיפת ביצים לפני האפייה לגימור חום זהוב.
- אם הגיק מלא במלית רטובה, כמו ריבה או גבינה, ייתכן שיהיה צורך לאפות עוד כמה דקות.
- כדי למנוע מהחנון להידבק לתבנית האפייה, מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
אפיית חנון היא דרך פשוטה וטעימה ליהנות מחטיף מתוק או מלוח. עם כמה טיפים וזמן אפייה נכון, אתה יכול לעשות גיק מושלם בכל פעם. למידע נוסף על חנונים באפייה, בדוק את הסרטון הזה או מצא מידע נוסף בוויקיפדיה .