מהו חלב שאוב?
חלב שאוב הוא החלב שמופק משד האם ביד או במשאבת חלב. זוהי דרך מצוינת לספק לתינוקך את התזונה הדרושה לו כאשר אינך מסוגלת להניק ישירות.
נושאים קשורים:
כמה זמן חלב שאוב יכול להיות מחוץ למקרר?
חלב שאוב יכול להישמר בטמפרטורת החדר עד ארבע שעות. לאחר מכן, יש לשמור בקירור או להקפיא. אם החלב נותר בחוץ יותר מארבע שעות, יש לזרוק אותו.
אחסון בטמפרטורת החדר
אם אתם מאחסנים את החלב בטמפרטורת החדר, יש לשמור אותו במקום קריר ויבש. הטמפרטורה צריכה להיות בין 59 ל-77 מעלות פרנהייט. יש להשתמש בחלב תוך ארבע שעות.
קֵרוּר
אם אתם מאחסנים את החלב במקרר, יש לשמור אותו בחלק האחורי של המקרר בו הטמפרטורה הקרה ביותר. יש להשתמש בחלב תוך ארבעה ימים.
קְפִיאָה
אם אתה מקפיא את החלב, יש לאחסן אותו בכלי המתאים למקפיא. יש להשתמש בחלב תוך שלושה חודשים.
הפשרה וחימום חלב
כאשר אתם מוכנים להשתמש בחלב, יש להפשיר אותו במקרר או בקערת מים חמימים. אסור להפשיר את החלב במיקרוגל מכיוון שהדבר עלול לגרום לנקודות חמות ועלול להרוס את האנזימים המועילים בחלב. יש לחמם את החלב לטמפרטורת הגוף לפני האכלה.
טבלת זמני אחסון
שיטת אחסון | זמן אחסון |
---|---|
טמפרטורת חדר | עד 4 שעות |
מְקָרֵר | עד 4 ימים |
מַקפִּיא | עד 3 חודשים |
למידע נוסף על אחסון ושימוש בחלב שאוב, בדוק את הסרטון הזה .