מהו חלב שאוב?
חלב שאוב הוא החלב שמופק משד האם באמצעות משאבת חלב. ניתן לשמור במקרר או במקפיא לשימוש מאוחר יותר.
כמה זמן ניתן לאחסן חלב שאוב במקרר?
הכלל הכללי לאחסון חלב שאוב במקרר הוא שניתן לשמור אותו עד ארבעה ימים. עם זאת, חשוב לציין שטמפרטורת המקרר צריכה להיות 40 מעלות פרנהייט ומטה. אם הטמפרטורה גבוהה יותר, אסור לאחסן את החלב יותר מיומיים.
כיצד לאחסן חלב שאוב במקרר
כשמאחסנים חלב שאוב במקרר, חשוב להקפיד על שמירתו בכלי נקי ואטום. יש לסמן את המיכל עם התאריך שבו החלב ירד. כמו כן, חשוב להקפיד שהחלב ימוקם בחלק האחורי של המקרר, הרחק מהדלת, שכן זהו החלק הקר ביותר של המקרר.
טיפים לאחסון חלב שאוב במקרר
כשמאחסנים חלב שאוב במקרר, חשוב להקפיד על שמירתו בכלי נקי ואטום. יש לסמן את המיכל עם התאריך שבו החלב ירד. כמו כן, חשוב להקפיד שהחלב ימוקם בחלק האחורי של המקרר, הרחק מהדלת, שכן זהו החלק הקר ביותר של המקרר. בנוסף, חשוב להשתמש תחילה בחלב הישן ביותר, ולעולם לא להקפיא מחדש חלב מופשר.
איך להפשיר חלב קפוא
חלב קפוא ניתן להפשיר במקרר למשך הלילה, או לשים אותו בקערה עם מים חמימים. חשוב לעולם לא להשתמש במים חמים, מכיוון שהדבר עלול להרוס את התכונות המועילות של החלב. בנוסף, חשוב לוודא שהחלב ישמש תוך 24 שעות מהפשרה.
האם ניתן להשאיר חלב שאוב בחוץ?
אסור להשאיר חלב שאוב בטמפרטורת החדר. אם זה נשאר בחוץ יותר משעתיים, יש לזרוק אותו. בנוסף, חשוב לוודא שהחלב לא ייחשף לאור שמש ישיר או לטמפרטורות קיצוניות.
איך לדעת אם חלב שאוב מקולקל
אם לחלב יש ריח או טעם חמצמץ, יש לזרוק אותו. בנוסף, אם לחלב יש צבע או מרקם מוזרים, יש גם לזרוק אותו. חשוב לזכור שתמיד יש להשתמש בחלב שאוב תוך ארבעה ימים מרגע יציאתו.
סיכום
חלב שאוב יכול להישמר במקרר עד ארבעה ימים, כל עוד הטמפרטורה היא 40 מעלות פרנהייט ומטה. חשוב להקפיד שהחלב יאוחסן בכלי נקי ואטום, ושהוא מונח בחלק האחורי של המקרר, הרחק מהדלת. בנוסף, חשוב להשתמש תחילה בחלב הישן ביותר, ולעולם לא להקפיא מחדש חלב מופשר. למידע נוסף, בקר בוויקיפדיה .