מהי הדרך הטובה ביותר לאחסן דגים מופשרים?
דג מופשר עדיף לשמור במקרר. יש להשתמש בו תוך יומיים מהפשרה. אם הדג לא הולך לשמש תוך יומיים, יש להקפיא אותו שוב. חשוב לאחסן דג מופשר בכלי אטום או בשקית ניתנת לסגירה חוזרת כדי למנוע ממנו לספוג ריחות או טעמים אחרים במקרר.
איך אתה יכול לדעת אם דגים מופשרים השתבשו?
אם דג מופשר נשמר במקרר יותר מיומיים, חשוב לבדוק אם יש סימנים לכך שהוא התקלקל. הדג צריך להיות בעל ריח עדין ורענן ובשרו צריך להיות מוצק. אם לדג יש ריח חזק, מרקם רירי או שינוי צבע, אסור לאכול אותו.
טיפים לאחסון דגים מופשרים
כשמאחסנים דג מופשר במקרר, חשוב להרחיק אותו ממאכלים אחרים. יש לאחסן את הדג במדף התחתון של המקרר כדי למנוע טפטוף של מיצים גולמיים על מזונות אחרים. חשוב גם להשתמש בקרש חיתוך וסכין נפרדים בעת הכנת דגים מופשרים כדי למנוע זיהום צולב.
הפשרת דגים בצורה בטוחה
בהפשרת דגים חשוב לעשות זאת בצורה בטוחה. הדרך הבטוחה להפשיר דגים היא במקרר למשך הלילה. אם צריך להפשיר את הדג במהירות, אפשר לעשות זאת בקערת מים קרים. יש להחליף את המים כל 30 דקות כדי להבטיח שהדג יישאר קר. חשוב לבשל את הדג מיד לאחר ההפשרה.
בישול דגים מופשרים
כשמבשלים דג מופשר, חשוב לבשל אותו לטמפרטורה פנימית של 145 מעלות פרנהייט. ניתן לבדוק זאת באמצעות מדחום מזון. גם את הדג יש לבשל עד שהוא אטום ומתקלף בקלות בעזרת מזלג. חשוב לא לבשל את הדג יתר על המידה, שכן הדבר עלול לגרום לו להתייבש וקשיח.
אחסון שאריות דגים מופשרים
כל שאריות דגים מופשרות יש לאחסן במקרר ולהשתמש בהן תוך יומיים. יש לאחסן את הדג בכלי אטום או בשקית ניתנת לסגירה חוזרת. כדי לחמם את הדג, יש לבשל אותו לטמפרטורה פנימית של 165 מעלות פרנהייט.