מה זה Crème Pâtissier?
ממה זה עשוי?
קרם פטיסייר הוא סוג של קרם מאפה, הידוע גם בשם קרם פטיסייר, העשוי משילוב של חלב, סוכר, חלמונים, קמח וחמאה. זהו מילוי סמיך וקרמי דמוי רפרפת המשמש למילוי עוגות, טארטים ומאפים.
מה הטעם של זה?
לקרם פטיסייר יש טעם מתוק וקרמי הדומה לרפרפת. לעתים קרובות הוא מתובל בווניל, אך ניתן לטעום אותו גם במרכיבים אחרים כגון שוקולד, קפה או ליקרים.
כמה זמן אפשר לשמור קרם פטיסייר במקרר?
אחסון Crème Pâtissier
קרם פטיסייר ניתן לשמור במקרר עד 3 ימים. יש לאחסן אותו בכלי אטום כדי למנוע ממנו להתייבש.
הגשת קרם פטיסייר
בהגשת קרם פטיסייר יש להגיש קר או בטמפרטורת החדר. אם מוגש קר, יש להוציאו מהמקרר לפחות 30 דקות לפני ההגשה.
מקפיא קרם פטיסייר
ניתן גם להקפיא את הקרם פטיסייר עד 3 חודשים. יש לאחסן בכלי אטום ולהפשיר במקרר לילה לפני ההגשה.
טיפים להכנת Crème Pâtissier
כשמכינים קרם פטיסייר, חשוב להקציף את החלמונים והסוכר עד שהם בהירים ותפוחים. חשוב גם לבשל את התערובת על אש קטנה תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהיא מסמיכה.
צפה בסרטון הדרכה
אם אתה רוצה ללמוד עוד על הכנת קרם פטיסייר, בדוק את סרטון ההדרכה הזה ב-YouTube.