אילו סוגי יין אדום ניתן לאחסן במקרר?
כשמדובר באחסון יין אדום במקרר, לא כל הסוגים מתאימים. באופן כללי, ניתן לאחסן יינות אדומים קלים כגון בוז'ולה, פינו נואר ו-Gamay במקרר עד מספר שבועות. מצד שני, יינות אדומים בעלי גוף מלא כמו קברנה סוביניון, מרלו וסירה אסור לשמור במקרר יותר מכמה ימים.
כיצד לאחסן נכון יין אדום במקרר
כדי להבטיח שהיין האדום שלכם יישאר טרי כמה שיותר זמן, חשוב לאחסן אותו כראוי במקרר. ראשית, יש לוודא שהיין מאוחסן במקום חשוך, הרחק מאור שמש ישיר. הסיבה לכך היא שאור השמש יכול לגרום ליין להתקלקל מהר יותר. שנית, יש לוודא שהטמפרטורה במקרר עקבית. יש לאחסן יין אדום בטמפרטורה שבין 40-45 מעלות צלזיוס (4-7 מעלות צלזיוס). לבסוף יש לוודא שהבקבוק אטום היטב כדי למנוע כניסת אוויר וקלקול היין.
איך לדעת מתי היין האדום התקלקל
חשוב לדעת לדעת מתי היין האדום התקלקל. הסימנים הנפוצים ביותר לקלקול הם שינוי בצבע, ריח חמוץ וטעם חמוץ. אם אתה מבחין באחד מהסימנים הללו, עדיף להשליך את היין. בנוסף, אם היין נשמר במקרר זמן רב מדי, הוא עלול גם להתקלקל. ליתר ביטחון, עדיף להשליך כל יין אדום שנשמר במקרר יותר מכמה שבועות.
סיכום
יין אדום יכול להישמר במקרר כמה שבועות או אפילו חודשים, תלוי בסוג היין האדום. כדי להבטיח שהיין יישאר טרי כמה שיותר זמן, חשוב לאחסן אותו כראוי במקרר. בנוסף, חשוב לדעת כיצד לדעת מתי היין האדום התקלקל. אם אתה מבחין בסימני קלקול, עדיף להשליך את היין. למידע נוסף, בדוק את הסרטון הזה .