הקראת המאמר:
בכל הנוגע לבטיחות מזון, חשוב לדעת את חיי המדף של מזונות שונים. עוף הוא חלבון פופולרי, אבל יכול להיות מסובך לאחסן אותו בצורה נכונה. אם הפשרתם עוף, אולי אתם תוהים כמה זמן הוא יישאר טרי במקרר. הכלל הוא שניתן לשמור עוף מופשר במקרר עד ארבעה ימים. זה נכון לגבי עוף נא, עוף מבושל ועוף קפוא שהופשר. חשוב לציין שכלל ארבעת הימים חל על עוף שטופל ואוחסן כראוי. אם לא מאחסנים את העוף בצורה נכונה, הוא עלול להפוך לא בטוח לאכילה.
כיצד לאחסן כראוי עוף מופשר?
כדי להבטיח שהעוף המופשר שלך יישאר בטוח לאכילה, חשוב לאחסן אותו בצורה נכונה. הנה כמה טיפים לאחסון עוף מופשר:
- שמרו את העוף באריזתו המקורית, או העבירו אותו לכלי נקי ואטום.
- מאחסנים את העוף בחלק הקר ביותר של המקרר (בדרך כלל במדף התחתון).
- אם אתה לא מתכוון לאכול את העוף תוך ארבעה ימים, אתה יכול להקפיא אותו עד ארבעה חודשים.
איך לדעת אם עוף מופשר התקלקל?
חשוב לדעת איך לדעת אם העוף המופשר שלך התקלקל. הנה כמה סימנים לכך שהעוף כבר לא בטוח לאכילה:
- יש לו מרקם דביק או דביק.
- יש לו ריח חמוץ או לא נעים.
- יש לו גוון לא צבעוני, כגון גוון אפרפר.
- זה פיתח עובש.

האם אפשר להקפיא מחדש עוף מופשר?
לאחר שהעוף הופשר, אין להקפיא אותו מחדש. קירור העוף יאט את צמיחת החיידקים, אך הוא לא יעצור אותה לחלוטין. אם תקפיאו מחדש את העוף, החיידקים ימשיכו לגדול, והעוף עלול להפוך לא בטוח לאכילה.
האם אפשר לבשל עוף מופשר?
כן, אתה יכול לבשל עוף מופשר. הדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא להניח את העוף בתבנית אפייה ולאפות אותו בתנור בחום של 350 מעלות צלזיוס למשך כ-45 דקות. אפשר גם לבשל את העוף במחבת על הכיריים על אש בינונית-גבוהה.
מהם חיי המדף המומלצים של עוף מופשר?
בכל הנוגע להפשרת עוף, חשוב לטפל בו נכון כדי להבטיח את בטיחותו ואיכותו. לאחר הפשרה, יש לבשל את העוף מיד או לשמור בקירור ולצרוך אותו בתוך מסגרת זמן מסוימת. חיי המדף המומלצים של עוף מופשר במקרר הם בדרך כלל 1-2 ימים. המשמעות היא שאם הפשרתם עוף במקרר, יש לבשל אותו או לצרוך אותו תוך 1-2 ימים כדי להבטיח את טריותו ולמנוע צמיחה של חיידקים מזיקים.
חשוב לציין שהמלצה זו עשויה להשתנות בהתאם לגורמים שונים כמו טמפרטורת המקרר שלכם, גיל העוף והאם הוא היה קפוא או טרי. כדי להבטיח את בטיחות העוף שלך, מומלץ להשתמש במדחום בשר כדי לבדוק שהטמפרטורה הפנימית של העוף הגיעה למינימום של 165 מעלות פרנהייט לפני צריכתו. אם אינכם מצליחים לבשל את העוף במסגרת הזמן המומלצת, עדיף לאחסן אותו במקפיא עד שתהיה מוכן לבשלו כדי להבטיח את בטיחותו ואיכותו.

כמה זמן אני צריך לבשל עוף לאחר הפשרה?
זמן הבישול המומלץ לעוף שהופשר במקרר זהה לזה של עוף טרי. זמן הבישול ישתנה בהתאם לנתח העוף ולשיטת הבישול בה נעשה שימוש. כהנחיה כללית, חזה עוף ללא עצמות לוקח בדרך כלל 20-25 דקות לאפייה בתנור שחומם מראש ל-425 מעלות צלזיוס, בעוד שלירכי עוף מעצם עשויות להימשך עד 45 דקות לאפייה באותה טמפרטורה.
חשוב לוודא שהעוף מבושל לטמפרטורה פנימית של לפחות 165 מעלות צלזיוס כדי להבטיח שהוא בטוח לאכילה. שימוש במדחום לבשר הוא הדרך הטובה ביותר לקבוע במדויק את הטמפרטורה הפנימית של העוף. הכניסו את המדחום לחלק העבה ביותר של הבשר, הימנעו ממגע עם העצם או כל שומן. לאחר שהעוף הגיע לטמפרטורה המומלצת, הוא בטוח לצריכה.
האם אפשר לשים עוף במקרר לאחר הפשרה בטמפרטורת החדר?
לא מומלץ להכניס עוף למקרר לאחר הפשרה בטמפרטורת החדר. כאשר עוף נשאר בטמפרטורת החדר, טמפרטורת פני השטח עולה במהירות, מה שיכול לקדם את הצמיחה של חיידקים מזיקים. החזרת העוף למקרר לא בהכרח תהרוג את החיידקים שאולי צמחו בזמן שהושאר בטמפרטורת החדר.
בטוח יותר להפשיר עוף במקרר, מה שמאפשר לעוף להפשיר לאט ושומר עליו בטמפרטורה בטוחה. לחילופין, ניתן להפשיר עוף במיקרוגל או במים קרים. אם אתה צריך להפשיר עוף במהירות, הדרך הטובה ביותר היא להשתמש במיקרוגל עם הגדרת הפשרה, שנועד להפשיר מזון בצורה בטוחה ומהירה. עם זאת, חשוב לציין שעוף שהופשר במיקרוגל צריך להתבשל מיד לאחר מכן כדי למנוע כל גידול חיידקים.

כמה זמן עוף מופשר יכול להיות בטמפ' החדר?
לא מומלץ להשאיר עוף מופשר בטמפרטורת החדר יותר משעתיים. כאשר עוף נשאר בטמפרטורת החדר, טמפרטורת פני השטח עולה במהירות, מה שיכול לקדם את הצמיחה של חיידקים מזיקים. חיידקים יכולים להתרבות במהירות בטווח הטמפרטורות של "אזור הסכנה" של 40°F עד 140°F (4°C עד 60°C), לכן חשוב לשמור על עוף בטמפרטורה בטוחה במהלך ההפשרה והבישול.
אם עוף הושאר בטמפרטורת החדר במשך יותר משעתיים, זה כבר לא בטוח לאכילה ויש לזרוק אותו. אם אינכם בטוחים כמה זמן העוף היה בטמפרטורת החדר, עדיף לטעות בזהירות ולזרוק אותו. כדי למנוע את הסיכון למחלות הנישאות במזון, מומלץ להפשיר עוף במקרר או במים קרים, או להשתמש במיקרוגל עם הגדרת הפשרה כדי להפשיר עוף במהירות ובבטחה.
האם אני יכול להפשיר עוף ולהשאיר במקרר למשך יומיים?
כן, אתה יכול להפשיר בבטחה עוף במקרר ולהשאיר אותו שם עד יומיים לפני בישולו. הפשרת עוף במקרר היא השיטה הבטוחה ביותר מכיוון שהיא שומרת את העוף בטמפרטורה עקבית ובטוחה בזמן ההפשרה. זה גם עוזר לשמור על איכות ומרקם העוף.
להפשרת עוף במקרר, מניחים את העוף בכלי או בצלחת במדף התחתון של המקרר. הקפידו להניח את המיכל על צלחת כדי לתפוס טפטופים, ולשמור את העוף מכוסה בניילון או בנייר אלומיניום. משך הזמן שלוקח להפשיר עוף במקרר יהיה תלוי בגודל ובעובי העוף, אך ככלל, זה יכול לקחת 24 עד 48 שעות.
לאחר הפשרה מלאה של העוף, יש לבשל אותו תוך יום עד יומיים. אם אינכם מתכננים לבשל את העוף במסגרת זמן זו, תוכלו להקפיא אותו שוב. עם זאת, לא מומלץ להקפיא מחדש עוף שהופשר במקרר, שכן הדבר עלול לפגוע באיכות ובבטיחות העוף.

מחשבות לסיום על: כמה זמן אפשר לשמור חזה עוף מופשר במקרר? טיפים חשובים למטבח
לסיכום, מומלץ לשמור חזה עוף מופשר במקרר לא יותר מיומיים לפני בישולו. חשוב לאחסן את חזה העוף כראוי בכלי אטום או בשקית ניילון הניתנת לסגירה חוזרת למניעת כל זיהום ולשמירה על איכות הבשר. השארת חזה עוף מופשר זמן רב מדי במקרר עלולה להגביר את הסיכון למחלות הנגרמות על ידי חיידקים כמו סלמונלה וקמפילובקטר.
כדי להבטיח את בטיחות המזון, חשוב להקפיד על נהלי טיפול ואחסון נאותים במזון בעת התמודדות עם עוף מופשר. תמיד לבשל עוף לטמפרטורה פנימית של 165 מעלות צלזיוס (74 מעלות צלזיוס) כדי להרוג את כל החיידקים המזיקים שעלולים להימצא. כאשר יש ספק, עדיף להשליך כל עוף שהיה במקרר יותר מיומיים כדי למנוע את הסיכון למחלות הנישאות במזון. על ידי הקפדה על הנחיות אלו, תוכלו ליהנות בבטחה מהטעם הטעים של העוף מבלי לפגוע בבריאותכם.