משך הזמן שניתן לאחסן דגים טריים במקרר תלוי במספר גורמים, ביניהם סוג הדג, תנאי האחסון ועד כמה הדג היה טרי בעת רכישתו. באופן כללי, מומלץ לצרוך דגים טריים תוך יומיים-שלושה מרגע הרכישה כדי לוודא שהוא עדיין בטוח לאכילה.
להלן מספר הנחיות כלליות לאחסון דגים טריים במקרר:
• ניתן לשמור דג שלם עד יומיים
• ניתן לשמור פילטים וסטייקים עד יומיים
• רכיכות כגון שרימפס, סרטן ולובסטר ניתן לאחסן עד יומיים
• ניתן לאחסן דג מעושן עד שבועיים אם לא נפתח, או עד חמישה ימים אם נפתח
חשוב לשמור את הדג בחלק הקר ביותר של המקרר, בדרך כלל במדף התחתון או האחורי, כדי למנוע ממנו להתקלקל במהירות. כמו כן, כדאי לאחסן את הדג בכלי אטום או עטוף היטב בניילון כדי למנוע ריחות להתפשט למאכלים אחרים במקרר.
מהם חיי המדף של דגים טריים?
דגים טריים יכולים להישמר במקרר עד יומיים. לאחר מכן, יש לבשל או להקפיא אותו לשימוש מאוחר יותר. חיי המדף של הדג תלויים בסוג הדג ובאופן האחסון שלו. דגים מסוימים, כמו סלמון, יכולים להישמר עד ארבעה ימים במקרר. דגים אחרים, כמו בקלה, יש לבשל תוך יום אחד מרגע הרכישה.
איך לאחסן דגים טריים?
כדי למקסם את חיי המדף של דגים טריים, יש לאחסן אותו כראוי. יש לאחסן דגים בחלק הקר ביותר של המקרר, בדרך כלל במדף התחתון. יש לעטוף בניילון או לשים בכלי אטום. אם הדג לא נמצא בכלי אטום, יש להניח אותו על צלחת או מגש כדי למנוע דליפת מיצים למזון אחר.

טיפים לשמירה על טריות דגים טריים
יש כמה טיפים שיעזרו לשמור על טריות דגים טריים לאורך זמן. הראשון הוא לקנות רק את הדגים הטריים ביותר שיש. חפשו דג מוצק ובעל עיניים בהירות וזיימים ברורים. הימנע מדגים שיש להם ריח חזק או שנראה רירי. הטיפ השני הוא לבשל דגים בהקדם האפשרי לאחר הרכישה. יש לבשל דגים טריים תוך יומיים מרגע הרכישה. אם זה לא הולך להיות מבושל בתוך מסגרת זמן זה, זה צריך להיות קפוא לשימוש מאוחר יותר. הטיפ השלישי הוא לשמור על הדג קר. אסור להשאיר דגים בטמפרטורת החדר יותר משעתיים. אם הוא הולך להתבשל מאוחר יותר, יש לאחסן אותו במקרר עד שהוא מוכן לבישול.
האם אפשר להקפיא דגים טריים?
כן, ניתן להקפיא דגים טריים. הקפאת דגים תאריך את חיי המדף שלו ותשמור על טעמו ומרקם. כדי להקפיא דגים, יש לעטוף אותו בניילון נצמד או להניח אותו בכלי אטום. לאחר מכן יש להכניס אותו למקפיא עד שלושה חודשים.
הפשרת דגים קפואים
בהפשרת דג קפוא יש להכניסו למקרר למשך הלילה. אסור להשאיר אותו בטמפרטורת החדר יותר משעתיים. לאחר הפשרה יש לבשל את הדג תוך יומיים.
בישול דגים טריים
יש לבשל דגים טריים תוך יומיים מרגע הרכישה. ניתן לבשל אותו במגוון דרכים, כגון אפייה, צלייה, טיגון או שליד. כשמבשלים דג, יש לבשל אותו עד שהוא אטום ומתקלף בקלות בעזרת מזלג.

כמה זמן אפשר לשמור דג טרי במקרר לפני שהוא מתקלקל?
משך הזמן שניתן לשמור דג טרי במקרר לפני שהוא מתקלקל תלוי במספר גורמים, ביניהם סוג הדג, טמפרטורת המקרר ואופן אחסנתו.
באופן כללי, מומלץ לצרוך דגים טריים תוך 1-2 ימים מרגע הרכישה. עם זאת, סוגים מסוימים של דגים, כגון סלמון או טונה, עשויים להחזיק מעמד עד 3-4 ימים אם מאוחסנים כראוי.
כדי להאריך את חיי המדף של דגים טריים, יש לאחסן אותו בכלי או בכלי רדוד ולכסות בניילון או בנייר אלומיניום. יש לשמור את הדג בטמפרטורה של 0-4 מעלות צלזיוס (32-39°F), שהיא טווח הטמפרטורות של רוב המקררים.
חשוב לציין שככל שדג טרי נשמר במקרר זמן רב יותר, כך עולה הסיכון לפתח חיידקים מזיקים שעלולים לגרום למחלות הנישאות במזון. אם אינך בטוח אם הדג שלך עדיין טרי, עליך להשתמש בחושייך כדי לבדוק אם יש סימני קלקול, כגון ריח דגים חזק, מרקם רירי או שינוי צבע. אם אתה חושד שהדג שלך השתבש, עדיף לטעות בזהירות ולזרוק אותו.
איך אתה יכול לדעת אם דג בקירור הוא רע?
ישנן מספר דרכים לדעת אם דגים בקירור רעים. הנה כמה סימנים שצריך לשים לב אליהם:
• ריח: דגים טריים צריכים להיות בעלי ריח עדין דמוי אוקיינוס. אם לדג יש ריח חזק וחריף, זה עשוי להיות סימן שהוא התחיל להתקלקל.
• מראה: בשרו של דג טרי צריך להיות מוצק ומבריק, ללא שינוי צבע. אם הבשר נראה עמום או דהוי, או אם יש כתמים כהים או כתמים על העור, זה יכול להיות סימן שהדג כבר לא טרי.
• מרקם: דג טרי צריך להיות בעל מרקם מעט רירי שאינו חלקלק מדי. אם הדג מרגיש רירי או דביק יתר על המידה, ייתכן שהוא התחיל להתפרק.
• עיניים: העיניים של דגים טריים צריכות להיות ברורות, בהירות ובולטות מעט. אם העיניים נראות עכורות או שקועות, זה עשוי להיות סימן שהדג כבר לא טרי.
• זימים: אם הדג לא נמחק, הזימים צריכים להיות אדומים או ורודים בוהקים. אם הזימים חומים או אפורים, זה יכול להיות סימן שהדג כבר לא טרי.
אם אתה מבחין באחד מהסימנים הללו בעת בדיקת הדג המקורר שלך, עדיף להשליך אותו כדי למנוע את הסיכון למחלות הנישאות במזון.
למה דגים מתקלקלים בקירור?
דג מתקלקל בקירור עקב שילוב של גורמים, כולל גידול חיידקים, תגובות אנזימטיות וחמצון.
כאשר דג נתפס, הוא נחשף מיד לחיידקים מהסביבה שמסביב. חיידקים אלו מתחילים לגדול במהירות, מפרקים את חלבוני הדג ומייצרים תרכובות שגורמות לו להתקלקל. קירור יכול להאט את גידול החיידק הזה, אבל הוא לא עוצר אותו לחלוטין.
תגובות אנזימטיות מתרחשות גם אצל דג לאחר לכידתו, ותגובות אלו יכולות להימשך בזמן שהדג נמצא בקירור. אנזימים אחראים לפירוק רקמות הדג, מה שגורם לבשר להתרכך ולאבד את המרקם שלו.
לבסוף, דגים עלולים להתקלקל גם בגלל חמצון, המתרחש כאשר השמנים של הדג באים במגע עם אוויר. זה יכול לגרום לדג לפתח טעם מעופש או לא.
כדי להאט את תהליך ההתקלקלות ולהאריך את חיי המדף של דג טרי, חשוב לאחסן אותו כראוי במקרר ולצרוך אותו תוך מספר ימים מרגע הרכישה. חשוב גם לטפל בדגים בזהירות, לשמור אותו קריר ולהימנע מכל זיהום שעלול לקדם צמיחה חיידקית.

איך אתה יכול לדעת אם דגים טריים בטוחים לאכילה?
אם אתה תוהה איך לדעת אם דגים טריים בטוחים לאכילה, יש כמה דברים שאתה יכול לחפש. ראשית, בדקו את הריח – דגים טריים צריכים להיות בעלי ריח עדין דמוי אוקיינוס. אם הדג מריח חזק או יש לו ריח חריף, הוא עלול להתקלקל. לאחר מכן, בדוק את מראה הדג. הבשר צריך להיות מוצק ומבריק, ללא שינוי צבע. אם הבשר נראה עמום, דהוי או בעל כתמים או כתמים כהים, זה עשוי להיות סימן שהדג כבר לא טרי. לבסוף, שימו לב למרקם הדג – הוא צריך להיות מעט רירי ולא חלקלק מדי. אם הדג מרגיש רירי או דביק יתר על המידה, ייתכן שהוא התחיל להתפרק. על ידי שימוש בהנחיות אלו, אתה יכול להבטיח שהדג הטרי שאתה צורך בטוח לאכילה וללא קלקול.
מה קורה אם מבשלים דג מקולקל?
אם אתה מבשל דגים מקולקלים, ייתכן שהוא לא בטוח לאכילה ועלול לגרום לך לחלות. בישול הדג לא תמיד משמיד את כל החיידקים או הרעלים המזיקים שעלולים להתפתח בדג עקב קלקול.
אכילת דגים מקולקלים עלולה להוביל להרעלת מזון, שעלולה לגרום לתסמינים כמו בחילות, הקאות, שלשולים, התכווצויות בטן וחום. במקרים חמורים, הרעלת מזון מדגים מקולקלים עלולה להוביל להתייבשות, חוסר איזון אלקטרוליטים ואפילו אי ספיקת כליות.
כדי למנוע את הסיכון למחלות הנישאות במזון, חשוב לבדוק תמיד את טריות הדג לפני הבישול וצריכתו. אם אתה חושד שהדג התקלקל, עדיף לטעות בזהירות ולזרוק אותו במקום לסכן את בריאותך.

סיכום
דגים טריים יש לשמור במקרר עד יומיים. לאחר מכן, יש לבשל או להקפיא אותו לשימוש מאוחר יותר. כדי למקסם את חיי המדף של דג טרי, יש לאחסן אותו כראוי ולבשל אותו תוך יומיים מרגע הרכישה. ניתן לאחסן דגים קפואים עד שלושה חודשים. בהפשרת דג קפוא יש להכניסו למקרר למשך הלילה. למידע נוסף, בדוק את הסרטון הזה ביוטיוב .