מבוא
בישול עם בשר טרי הוא דרך מצוינת להכין ארוחות טעימות, אבל יכול להיות קשה לדעת איך להפשיר ולאחסן אותו כראוי. בשר קפוא הוא נוח, אך יש להפשיר אותו לפני שניתן לבשלו. הפשרה ואחסון של בשר במקרר עלולות להיות מסובכות, לכן חשוב להבין את היסודות של כמה זמן ניתן לשמור בשר מופשר במקרר וכיצד לאחסן אותו בצורה בטוחה.
כמה זמן אפשר לשמור בשר מופשר במקרר?
משך הזמן שניתן לשמור בשר מופשר במקרר תלוי בסוג הבשר. בדרך כלל, יש להשתמש בבשר טחון נא, עופות ופירות ים תוך 1-2 ימים מההפשרה, בעוד שצלים, סטייקים וצלעים יכולים להישמר עד 3-4 ימים. חשוב לציין שככל שהבשר נשמר זמן רב יותר במקרר, כך גדל הסיכוי שהוא יתקלקל.
אחסון בשר מופשר בצורה בטוחה
כשמאחסנים בשר מופשר במקרר, חשוב לוודא שהוא מאוחסן בכלי אטום או עטוף היטב בניילון או בנייר אלומיניום. זה יעזור למנוע זיהום צולב ולשמור על התייבשות הבשר. בנוסף, חשוב לאחסן את הבשר במדף התחתון של המקרר כדי למנוע טפטוף של מיצים על פריטי מזון אחרים.
הקפאה מחדש של בשר מופשר
במקרים מסוימים, ייתכן שיהיה צורך להקפיא מחדש בשר מופשר. אם הבשר נשמר במקרר פחות מיומיים, בטוח להקפיא אותו מחדש. עם זאת, חשוב לציין שהקפאה חוזרת של בשר עלולה לגרום לירידה באיכות, שכן תהליך ההפשרה וההקפאה מחדש עלול לגרום לבשר להיות יבש וקשיח.
מניעת זיהום צולב
בעת הפשרה ואחסון של בשר במקרר, חשוב למנוע זיהום צולב. המשמעות היא שיש לאחסן את הבשר במיכל אטום או לעטוף היטב בניילון נצמד או בנייר אלומיניום כדי למנוע טפטוף של מיצים על פריטי מזון אחרים. בנוסף, חשוב להשתמש בקרשים וכלי חיתוך נפרדים לבשר נא ומבושל כדי למנוע כל זיהום.
סיכום
הפשרה ואחסון של בשר במקרר יכול להיות מסובך, אבל חשוב להבין את היסודות של כמה זמן אפשר לשמור בשר מופשר במקרר וכיצד לאחסן אותו בצורה בטוחה. בדרך כלל, יש להשתמש בבשר טחון נא, עופות ופירות ים תוך 1-2 ימים מההפשרה, בעוד שצלים, סטייקים וצלעים יכולים להישמר עד 3-4 ימים. חשוב גם לוודא שהבשר מאוחסן בכלי אטום או עטוף היטב בניילון או בנייר אלומיניום, ולהשתמש בקרשים וכלי חיתוך נפרדים לבשר נא ומבושל כדי למנוע כל זיהום. למידע נוסף, בקר בוויקיפדיה .