דף הבית » הכי חם » כמה זמן אפשר לשמור בשר טרי במקרר?

כמה זמן אפשר לשמור בשר טרי במקרר?

כמה זמן אפשר לשמור בשר טרי במקרר?

צרו איתנו קשר

מהם חיי המדף של בשר טרי?

בשר טרי יכול להחזיק מעמד בין יום לחמישה ימים במקרר, תלוי בסוג הבשר ואופן האחסון שלו. ניתן לשמור בשר בקר, עגל, חזיר וטלה במקרר עד חמישה ימים. עופות יכולים להחזיק מעמד עד יומיים. יש לצרוך דגים תוך יום אחד.

כיצד לאחסן בשר טרי

כדי למקסם את חיי המדף של בשר טרי, יש לאחסן אותו בחלק הקר ביותר של המקרר, בדרך כלל במדף התחתון. יש לעטוף את הבשר בניילון נצמד או לשים בכלי אטום כדי למנוע ממנו לדלוף ולזהם מזון אחר.

איך לדעת אם בשר טרי התקלקל

אם לבשר יש ריח מטריד, סביר להניח שהוא התקלקל ויש לזרוק אותו. בנוסף, המרקם והצבע של הבשר יכולים להיות אינדיקציה לקלקול. בשר טרי צריך להיות מוצק ובעל צבע טבעי. אם הוא רירי או בעל גוון אפרפר, יש לזרוק אותו.

טיפים לשמירה על בשר טרי טרי יותר זמן

קְפִיאָה

אם אינכם מתכננים להשתמש בבשר תוך חמישה ימים, ניתן להקפיא אותו עד שישה חודשים. כדי להקפיא בשר יש לעטוף אותו היטב בניילון נצמד או להניח אותו בכלי אטום. חשוב לסמן את האריזה בתאריך שבו הוקפאה.

מרינדה

השריית הבשר יכולה לעזור לשמור על טריותו זמן רב יותר. השריית הבשר בנוזל חומצי, כגון מיץ לימון או חומץ, יכולה לסייע במניעת גדילת חיידקים.

בישול

בישול הבשר הוא הדרך הטובה ביותר להבטיח שהוא בטוח לאכילה. אם הבשר אוחסן יותר מחמישה ימים, יש לבשלו היטב לפני הצריכה.

למד עוד

למידע נוסף על אחסון בשר טרי, צפה בסרטון זה מ- YouTube .

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

    דילוג לתוכן