דף הבית » לא ידעתי » כמה זמן אפשר לשמור בשר טרי במקרר?

כמה זמן אפשר לשמור בשר טרי במקרר?

צרו איתנו קשר

כמה זמן אפשר לשמור בשר טרי במקרר?

מהם חיי המדף של בשר טרי?

לבשר טרי חיי מדף קצרים יחסית, ויש לצרוך אותו תוך מספר ימים מרגע הרכישה. חיי המדף המדויקים של בשר טרי תלויים בסוג הבשר, בנתח ובאופן האחסון שלו. בדרך כלל, יש להשתמש בבשר טרי תוך יומיים עד שלושה מרגע הרכישה.

סוגי בשר טרי

ניתן לחלק בשר טרי לשתי קטגוריות: בשר אדום ועופות. בשר אדום כולל בשר בקר, חזיר, כבש ועגל. עופות כוללים עוף, הודו וברווז.

אחסון בשר טרי

בשר טרי יש לאחסן במקרר בהקדם האפשרי לאחר הרכישה. יש להניח אותו בכלי אטום או לעטוף אותו היטב בניילון נצמד. אם לא נעשה שימוש בבשר תוך יומיים-שלושה, יש להקפיא אותו.

בישול בשר טרי

יש לבשל בשר טרי לטמפרטורה פנימית של לפחות 145°F (63°C) עבור בשר בקר, חזיר וכבש, ו-165°F (74°C) עבור עופות. חשוב להשתמש במדחום מזון כדי לוודא שהבשר מבושל לטמפרטורה המתאימה.

איך לדעת אם בשר טרי התקלקל

יש להשתמש בבשר טרי תוך יומיים עד שלושה מרגע הרכישה. אם הוא אוחסן כראוי, זה צריך להיות בטוח לאכילה. עם זאת, חשוב לבדוק סימני קלקול לפני הצריכה.

צֶבַע

בשר טרי צריך להיות בצבע בהיר ותוסס. אם לבשר יש גוון אפרפר או חום, הוא עלול להתקלקל.

רֵיחַ

לבשר טרי צריך להיות ריח עדין ונעים. אם לבשר יש ריח חזק ולא נעים, הוא עלול להתקלקל.

מרקם

בשר טרי צריך להיות מוצק ולח. אם הבשר דביק או דביק, הוא עלול להתקלקל.

טַעַם

לבשר טרי צריך להיות טעם עדין ונעים. אם לבשר יש טעם חמוץ או מר, הוא עלול להתקלקל.

שאלות ותשובות

ש: כמה זמן אפשר לשמור בשר טרי במקרר?

ת: יש להשתמש בבשר טרי תוך יומיים עד שלושה מרגע הרכישה. אם לא נעשה בו שימוש תוך זמן זה, יש להקפיא אותו.

ש: כיצד יש לאחסן בשר טרי?

ת: יש לאחסן בשר טרי במקרר בכלי אטום או לעטוף היטב בניילון נצמד.

ש: איך אתה יכול לדעת אם בשר טרי התקלקל?

ת: אתה יכול לדעת אם בשר טרי התקלקל על ידי בדיקת סימני קלקול, כגון גוון אפרפר או חום, ריח חזק ולא נעים, מרקם דביק או דביק, או טעם חמוץ או מר.

סיכום

לבשר טרי חיי מדף קצרים יחסית, ויש לצרוך אותו תוך מספר ימים מרגע הרכישה. יש לאחסן אותו במקרר בכלי אטום או לעטוף היטב בניילון. חשוב לבדוק סימני קלקול לפני הצריכה, כגון גוון אפרפר או חום, ריח חזק ולא נעים, מרקם דביק או דביק או טעם חמוץ או מר. למידע נוסף, מצא מידע נוסף בוויקיפדיה .

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

    דילוג לתוכן