מה זה תמל?
טמל הוא תבלין הודי מסורתי העשוי מתמרינדי, ג'גרי ותבלינים. זהו רוטב סמיך וחום כהה המשמש לטעמים של מנות הודיות רבות. לטמל טעם חמוץ מתוק ומשמש כמטבל או כמרינדה.
נושאים קשורים:
- כמה זמן אפשר להחזיק טמאל במתקן מנות?
- כמה זמן אפשר לשמור בצק פילו במקרר?
- כמה זמן אפשר להשאיר חלב אם בחוץ? – כל מה שאתה צריך לדעת
כמה זמן נמשך טמל?
טמל יכול להחזיק מעמד עד שנתיים אם הוא מאוחסן בכלי אטום במקום קריר ויבש. עם זאת, עדיף להשתמש בטמל תוך שישה חודשים מפתיחת הבקבוק.
איך לאחסן תמל
יש לאחסן את טמל בכלי אטום במקום קריר ויבש. אין לאחסן אותו באור שמש ישיר או בסביבה לחה.
טיפים לאחסון תמל
שמור את הבקבוק זקוף
יש לאחסן את טמל זקוף בבקבוק המקורי שלו. זה יעזור למנוע מהרוטב לשפוך או לדלוף.
להכניס למקרר לאחר הפתיחה
לאחר פתיחת בקבוק התמל, יש לשמור אותו בקירור. זה יעזור לשמור על טריות הרוטב ולמנוע ממנו להתקלקל.
בדוק אם יש עובש
לפני השימוש בטמל, חשוב לבדוק אם הרוטב אינו עובש. אם יש עובש גלוי, יש לזרוק את הרוטב.
להקפיא תמל
ניתן להקפיא את טמל כדי להאריך את חיי המדף שלו. את הרוטב יש לשמור בכלי אטום וניתן להקפיא אותו עד חצי שנה.
שימו לב לשינויים בצבע או בריח
אם צבעו או ריחו של הטמל משתנה, יש לזרוק אותו. זה יכול להצביע על כך שהרוטב התקלקל.
סיכום
טמל הוא תבלין הודי מסורתי שיכול להחזיק מעמד עד שנתיים אם הוא מאוחסן כראוי. יש לאחסן אותו בכלי אטום במקום קריר ויבש ויש לקרר לאחר הפתיחה. חשוב לבדוק את הרוטב לגבי עובש לפני השימוש בו, וניתן להקפיא אותו כדי להאריך את חיי המדף שלו. למידע נוסף, בדוק את הסרטון הזה ביוטיוב.