מה זה בצק פיצה?
בצק פיצה הוא סוג של בצק העשוי מקמח, מים, שמרים ומרכיבים אחרים. הוא משמש להכנת קרומי פיצה, קלצונה, מקלות לחם ומוצרי מאפה אחרים. בדרך כלל ללוש, לרדד ולעצב את הבצק לפני האפייה. ניתן גם להקפיא לשימוש מאוחר יותר.
כמה זמן מחזיק בצק פיצה במקרר?
בצק פיצה יכול להחזיק עד שלושה ימים במקרר. כדי לשמור על טריות הבצק, יש לאחסן אותו בכלי אטום או לעטוף אותו היטב בניילון נצמד. את הבצק יש להניח גם בחלק הקר ביותר של המקרר, כמו למשל בחלק האחורי של המדף התחתון.
טיפים לאחסון בצק פיצה
כדי לוודא שבצק הפיצה שלך יחזיק זמן רב ככל האפשר, יש כמה טיפים שכדאי לזכור. ראשית, יש לוודא שהבצק מקורר לחלוטין לפני האחסון במקרר. זה יעזור למנוע מחיידקים לצמוח על הבצק. בנוסף, כדאי להימנע מאחסנת הבצק באור שמש ישיר, שכן הדבר עלול לגרום לבצק להתקלקל מהר יותר. לבסוף, הקפידו להשתמש בבצק תוך שלושה ימים מרגע אחסונו במקרר.
האם אפשר להקפיא בצק פיצה?
כן, אתה יכול להקפיא בצק פיצה. לשם כך, עוטפים את הבצק היטב בניילון נצמד ומניחים אותו בכלי עמיד במקפיא. ניתן לשמור את הבצק במקפיא עד שלושה חודשים. כאשר אתה מוכן להשתמש בבצק, הניחו לו להפשיר במקרר למשך הלילה לפני השימוש.
איך לדעת אם בצק פיצה התקלקל
אם בצק הפיצה נשמר במקרר זמן רב מדי, הוא עלול להתחיל לפתח ריח לוואי או טעם חמוץ. בנוסף, הבצק עשוי להתחיל להיראות דהוי או להיות בעל מרקם רירי. אם יש לבצק אחד מהסימנים הללו, יש לזרוק אותו מיד.
סיכום
בצק פיצה הוא מרכיב רב תכליתי שניתן להשתמש בו להכנת מגוון מנות. ניתן לשמור במקרר עד שלושה ימים, או במקפיא עד שלושה חודשים. כדי לוודא שהבצק יישאר טרי, יש לאחסן אותו בכלי אטום או לעטוף אותו היטב בניילון נצמד. אם לבצק יש ריח לוואי או טעם חמצמץ, יש לזרוק אותו מיד.