מה זה בצק פילו?
בצק פילו, הידוע גם כבצק פילו, הוא סוג של בצק מאפה העשוי מקמח, מים ושמן. הוא דק, מתקלף, וניתן להשתמש בו להכנת מגוון מאכלים, כמו בקלאווה, ספאנקופיטה ושטרודל. בצק פילו הוא מרכיב פופולרי בהרבה מאכלים ים תיכוניים ומזרח תיכוניים.
כמה זמן מחזיק בצק פילו במקרר?
ניתן לשמור בצק פילו במקרר עד 4 ימים. חשוב לאחסן את הבצק כמו שצריך כדי שהוא יישאר טרי ולא יתקלקל. לאחסון בצק פילו, עוטפים אותו היטב בניילון נצמד ומניחים אותו בכלי אטום. זה יעזור למנוע מהבצק להתייבש.
טיפים לאחסון בצק פילו
- מוודאים שבצק הפילו אטום לגמרי בניילון נצמד.
- מניחים את הבצק העטוף בכלי אטום.
- סמן את המיכל עם התאריך שבו הוא נשמר.
- שומרים את הבצק בחלק הקר ביותר של המקרר.
שימושים לבצק פילו
בצק פילו יכול לשמש להכנת מגוון מנות, כולל פשטידות מתוקות ומלוחות, מאפים וקינוחים. אפשר להשתמש בו גם להכנת מתאבנים מלוחים, כמו ספאנקופיטה וברק. בצק פילו הוא מרכיב פופולרי בהרבה מאכלים ים תיכוניים ומזרח תיכוניים.
למידע נוסף על בצק פילו, בקר בדף ויקיפדיה .