מהו חלב אם?
חלב אם הוא המזון הראשון הטבעי לתינוקות. זהו החלב המיוצר מבלוטות החלב של האם והוא המזון המושלם לגדילה והתפתחות של התינוק. חלב אם מכיל את כל אבות המזון שהתינוק זקוק להם בששת החודשים הראשונים לחייו, כולל חלבונים, פחמימות, שומנים, ויטמינים, מינרלים ונוגדנים.
נושאים קשורים:
כמה זמן אפשר להשאיר חלב אם בחוץ?
אסור להשאיר חלב אם מחוץ למקרר יותר משעתיים. אם טמפרטורת החדר גבוהה מ-25°C (77°F), אסור להשאיר את החלב בחוץ יותר משעה אחת. אם החלב נשאר בחוץ יותר מזה, יש לזרוק אותו.
אחסון חלב אם
ניתן לשמור חלב אם במקרר עד חמישה ימים. ניתן גם להקפיא עד שישה חודשים. בעת אחסון חלב אם, חשוב לסמן את המיכל עם התאריך שבו התבטא. זה יעזור להבטיח שתחילה נעשה שימוש בחלב העתיק ביותר.
חימום חלב אם
חלב אם ניתן לחמם מחדש אם אוחסן במקרר או במקפיא. יש לחמם במחבת מים חמימים, לא במיקרוגל. יש להשתמש בחלב מיד לאחר החימום מחדש ולזרוק כל חלב שלא נעשה בו שימוש.
חשוב לעקוב אחר ההנחיות הללו בעת הטיפול בחלב אם כדי להבטיח שהוא בטוח לתינוקך לצרוך. למידע נוסף, צפה בסרטון זה ביוטיוב .