מהי מגבלת הזמן הבטוחה לחלב אם?
חלב אם הוא המזון המזין ביותר לתינוקות. חשוב להבין את שיטות האחסון הנכונות כדי לשמור על בטיחות התינוק שלך. אבל כמה זמן אפשר להשאיר חלב אם בחוץ?
כמה זמן אפשר להשאיר חלב אם בחוץ?
על פי המרכז לבקרת מחלות ומניעתן (CDC), ניתן להשאיר חלב אם בטמפרטורת החדר עד ארבע שעות. לאחר מכן, יש לקרר או להקפיא. אם טמפרטורת החדר גבוהה מ-90 מעלות צלזיוס, אסור להשאיר את החלב בחוץ יותר משעה אחת.
אחסון חלב אם
לאחר הוצאת חלב אם ניתן לאחסן במקרר עד ארבעה ימים. ניתן גם להקפיא עד שישה חודשים. אם אתם מתכננים להקפיא את החלב, יש להניח אותו בכלי או שקית הניתנת להקפאה. כאשר אתה מוכן להשתמש בחלב, יש להפשיר אותו במקרר או מתחת למים זורמים חמימים.
חשוב לסמן את המיכל עם תאריך יציאת החלב. זה יעזור לך לעקוב מתי יש להשתמש בחלב. אם אתה משתמש במחמם בקבוקים, יש להשתמש בחלב תוך שעה מרגע החימום.
טיפים לטיפול בטוח בחלב אם
- שטפו ידיים לפני הטיפול בחלב אם.
- אל תוסיף חלב טרי לחלב שהתקרר קודם לכן.
- אין להשתמש במיקרוגל כדי לחמם חלב אם.
- אין להקפיא מחדש חלב אם מופשר.
- השליכו כל חלב שנשאר בחוץ יותר מארבע שעות.
חשוב לזכור שחלב אם הוא חומר חי. הוא מכיל נוגדנים שיכולים לעזור להגן על תינוקך מפני מחלות. אחסון וטיפול נכון בחלב אם יכולים לעזור להבטיח שהתינוק שלך יקבל את התזונה הטובה ביותר.
למידע נוסף על אחסון וטיפול בחלב אם, בקר ב-CDC.gov או בוויקיפדיה .