מהו זמן האחסון במקרר לבשר?
כשמדובר באחסון בשר טרי, המקרר הוא ההימור הטוב ביותר שלך. אבל כמה זמן אפשר להשאיר בשר טרי במקרר? התשובה תלויה בסוג הבשר ובאופן האריזה שלו. בדרך כלל, ניתן לאחסן בשר נא במקרר למשך 1-2 ימים. יש לבשל או להקפיא בשר טחון, עופות ופירות ים תוך 1-2 ימים. אם הבשר אטום בוואקום, הוא יכול להחזיק עד שבועיים במקרר.
טיפים לאחסון בשר במקרר
כדי להבטיח שהבשר שלך בטוח לאכילה, יש כמה עצות שאתה צריך לעקוב אחרי האחסון שלו במקרר.
- שמור על בשר נא בנפרד ממאכלים אחרים. זה מונע זיהום צולב.
- מאחסנים בשר במדף התחתון של המקרר. זה מונע ממיצים לטפטף על מזונות אחרים.
- עוטפים את הבשר בניילון נצמד או מאחסנים אותו בכלי אטום. זה מונע מהאוויר לייבש את הבשר.
- סמן את הבשר בתאריך בו נרכש. זה עוזר לך לעקוב אחרי כמה זמן זה היה במקרר.
האם אפשר להקפיא בשר טרי?
אם רוצים לאחסן בשר טרי לתקופה ארוכה יותר, אפשר להקפיא אותו. הקפאת בשר היא דרך מצוינת לגרום לו להחזיק מעמד עד 6 חודשים. בהקפאת בשר חשוב לעטוף אותו היטב בניילון נצמד או לאחסן אותו בכלי אטום. זה מונע מהאוויר לייבש את הבשר ועוזר לו לשמור על הטעם והמרקם שלו.
טיפים להקפאת בשר
הנה כמה טיפים להקפאת בשר:
- סמן את הבשר בתאריך בו נרכש. זה עוזר לך לעקוב אחרי כמה זמן זה היה במקפיא.
- מקפיאים את הבשר בהקדם האפשרי לאחר הרכישה. זה עוזר לשמר את הטעם והמרקם.
- מחלקים את הבשר למנות קטנות יותר. זה מקל על ההפשרה והבישול.
- מניחים לבשר להפשיר במקרר. זה מונע מחיידקים לצמוח על הבשר.
סיכום
ניתן לשמור בשר טרי במקרר 1-2 ימים. אם הבשר אטום בוואקום, הוא יכול להחזיק עד שבועיים במקרר. כדי להבטיח שהבשר שלך בטוח לאכילה, עקוב אחר הטיפים לאחסון בשר במקרר. אם רוצים לאחסן בשר טרי לתקופה ארוכה יותר, אפשר להקפיא אותו. הקפאת בשר היא דרך מצוינת לגרום לו להחזיק מעמד עד 6 חודשים. בהקפאת בשר חשוב לעטוף אותו היטב בניילון נצמד או לאחסן אותו בכלי אטום. למידע נוסף על איך לאחסן בשר בצורה בטוחה, בדוק את הסרטון הזה מיוטיוב .