מהו תשעה באב?
תשעה באב הוא יום אבל חשוב בדת היהודית. זה היום התשיעי של חודש אב בלוח השנה היהודי. יום זה מציין את חורבן בית המקדש הראשון והשני בירושלים. תשעה באב הוא יום של צום והתנזרות מפעילויות מסוימות, כמו אכילת בשר.
נושאים קשורים:
- כמה זמן אחרי כניסת השבת עושים קידוש?
- כמה זמן לפני תשעה באב אסור ללכת לים
- כמה זמן אחרי השבת מדליקים נרות?
כמה זמן אסור לאכול בשר בתשעה באב?
אסור לאכול בשר בתשעה באב מתחילת היום ועד סוף היום. היום מתחיל בשקיעה בערב שלפני תשעה באב ומסתיים עם רדת הלילה ביום תשעה באב. משמע שאסור לאכול בשר משקיעת החמה בערב שלפני תשעה באב ועד רדת הלילה ביום תשעה באב.
מה נחשב לאכול בשר?
אכילת בשר בתשעה באב נחשבת לכל מאכל המכיל בשר, לרבות מרקים ותבשילים המכילים בשר. כמו כן, אסור לאכול כל מאכל שבושל בסיר ששימש לבישול בשר, גם אם המאכל אינו מכיל בשר.
מה מותר לאכול בתשעה באב?
מותר לאכול בתשעה באב מוצרי חלב כמו גבינה, יוגורט וגלידה. כמו כן מותר לאכול ביצים, דגים וירקות. חשוב לציין שאסור לאכול כל מאכל שבושל בסיר ששימש לבישול בשר.
אילו פעולות נוספות אסורות בתשעה באב?
מלבד הימנעות מאכילת בשר, ישנן פעולות נוספות האסורות בתשעה באב. אלה כוללים עיסוק בכל סוג של עבודה, האזנה למוזיקה, רחצה ונעילת נעלי עור. נוהגים גם להימנע מלברך איש את רעהו בתשעה באב.
סיכום
תשעה באב הוא יום אבל חשוב בדת היהודית. ביום זה אסור לאכול בשר מתחילת היום ועד סוף היום. כמו כן, אסור לעסוק בכל סוג של עבודה, לשמוע מוזיקה, להתרחץ או לנעול נעלי עור. למידע נוסף על תשעה באב, בקר בדף ויקיפדיה בתשעה באב .