מהי הזרקת אוביטרל?
זריקת אוביטרל היא סוג של תרופת פוריות המשמשת להשראת ביוץ. זוהי הזרקת הורמונים המכילה צורה סינתטית של הורמון מגרה זקיקים (FSH). אוביטרל משמש לטיפול בפוריות אצל נשים, ולעתים קרובות הוא רושם כאשר טיפולי פוריות אחרים לא הצליחו.
נושאים קשורים:
- כמה זמן אחרי הזרקת אוביטרל אפשר לעשות בדיקת הריון?
- כמה זמן לאחר החזרת העובר יש השתרשות?
- כמה זמן אחרי מתוטרקסט אפשר להיכנס להריון?
כיצד עובד אוביטרל?
אוביטרל פועל על ידי גירוי השחלות לייצר יותר ביציות מהרגיל. זה עושה זאת על ידי הגדלת כמות FSH בגוף. FSH הוא הורמון המסייע לשחלות לייצר ביציות בוגרות. כאשר השחלות מעוררות על ידי אוביטרל, הן משחררות ביצית, אשר לאחר מכן זמינה להפריה.
כמה זמן אחרי הזרקת אוביטרל יש ביוץ?
הביוץ מתרחש בדרך כלל כ-36 עד 48 שעות לאחר הזרקת אוביטרל. עיתוי הביוץ יכול להשתנות מאדם לאדם, אך הוא בדרך כלל בתוך מסגרת זמן זו. חשוב לציין שהביוץ עשוי להתרחש במוקדם או מאוחר מ-36 עד 48 שעות לאחר ההזרקה.
איך אני יכול לדעת מתי אני מבייצת?
ישנן מספר דרכים לדעת מתי יש ביוץ. דרך אחת היא לעקוב אחר טמפרטורת הגוף הבסיסית שלך (BBT). BBT הוא טמפרטורת הגוף שלך כשאתה במנוחה. ה-BBT שלך יעלה מעט כאשר אתה מבייץ. אתה יכול גם לעקוב אחר ריר צוואר הרחם שלך, אשר יהפוך דק יותר וחלקלק יותר כאשר אתה מבייץ. בנוסף, אתה יכול להשתמש בערכת מנבא ביוץ כדי לזהות עלייה בהורמון הלוטאין (LH), המסמן שהביוץ עומד להתרחש.
מהן ההשפעות של אוביטרל על פוריות?
אוביטרל יכול לעזור להגדיל את הסיכויים להריון על ידי גירוי השחלות לייצר יותר ביציות. עם זאת, חשוב לציין שאוביטרל אינה מבטיחה הריון. אפשר להיכנס להריון ללא שימוש בתרופות פוריות, ואפשר גם להיכנס להריון תוך כדי שימוש בהן.
אוביטרל יכול גם לגרום לתופעות לוואי, כגון כאבי ראש, בחילות, רגישות בשדיים וכאבי בטן. חשוב לדבר עם הרופא שלך על כל תופעות הלוואי שאתה עלול לחוות בזמן נטילת אוביטל.
בנוסף, אוביטרל יכול להגביר את הסיכון להריונות מרובי עוברים, כגון תאומים או שלישיות. הסיבה לכך היא שהתרופה עלולה לגרום לשחלות לשחרר יותר מביצית אחת בכל פעם. אם יותר מביצית אחת מופרית, זה יכול לגרום להריון מרובה עוברים.
סיכום
הביוץ מתרחש בדרך כלל 36 עד 48 שעות לאחר הזרקת אוביטרל. חשוב לדבר עם הרופא שלך על כל תופעות הלוואי שאתה עלול לחוות בעת נטילת Obitrel, כמו גם על הסיכונים הפוטנציאליים של הריונות מרובי עוברים. למידע נוסף, צפה בסרטון YouTube זה .