כמה זמן אופים אפרוחים בתנור?
אפיית אפרוחים בתנור היא דרך מצוינת לקבל ארוחה טעימה. בין אם אתם מכינים ארוחת ערב עוף צלוי או כריך עוף פריך, לדעת כמה זמן לאפות אפרוחים בתנור היא חיונית להשגת התוצאה המושלמת. משך הזמן שלוקח לאפות אפרוחים בתנור תלוי בגודל הציפור ובטמפרטורה הרצויה. בדרך כלל, עוף שלם צריך להיות מבושל ב-350 מעלות צלזיוס (177 מעלות צלזיוס) במשך 20 דקות לכל קילו, בתוספת 15 דקות נוספות. לדוגמה, עוף במשקל 3 קילו יצטרך לאפות במשך שעה ו-15 דקות.
טיפים לאפיית אפרוחים בתנור
להלן מספר טיפים שיעזרו לך להשיג את התוצאות הטובות ביותר בעת אפיית אפרוחים בתנור:
- תמיד לחמם את התנור לפני האפייה.
- לקבלת עור פריך יותר, מברישים את העוף בשמן או בחמאה לפני האפייה.
- השתמשו במדחום כדי לבדוק את הטמפרטורה הפנימית של העוף. זה אמור להגיע ל-165°F (74°C).
- נותנים לעוף לנוח 10 דקות לפני ההגשה.
איך לאפות אפרוחים בתנור
אפיית אפרוחים בתנור היא תהליך פשוט. הנה איך לעשות את זה:
- מחממים את התנור ל-350 מעלות צלזיוס (177 מעלות צלזיוס).
- מניחים את העוף בתבנית צלייה ומתבלים במלח ופלפל.
- מברישים את העוף בשמן או בחמאה לקבלת עור פריך יותר.
- אופים את העוף במשך 20 דקות לכל קילו, בתוספת 15 דקות נוספות.
- בודקים את הטמפרטורה הפנימית של העוף בעזרת מדחום. זה אמור להגיע ל-165°F (74°C).
- נותנים לעוף לנוח 10 דקות לפני ההגשה.
אפיית אפרוחים בתנור היא דרך מצוינת לקבל ארוחה טעימה. עם הטמפרטורה וזמן הבישול הנכונים, תוכלו להגיע לתוצאה המושלמת. לטיפים וטריקים נוספים, בדוק את הסרטון הזה כיצד לאפות אפרוחים בתנור.