מהו בשר טחון טרי?
בשר טחון טרי הוא סוג של בשר שעבר עיבוד באמצעות מטחנה. זה בדרך כלל בשר בקר טחון, חזיר או עופות, אבל אפשר להכין אותו גם מסוגים אחרים של בשר. בשר טחון טרי נמכר בדרך כלל באריזות, ולעתים קרובות הוא מסומן כ"בשר בקר טחון" או "בשר חזיר טחון". האריזה מציינת לרוב את תכולת השומן בבשר, שיכולה לנוע בין רזה מאוד לשומנית מאוד.
כמה זמן אפשר לשמור בשר טחון טרי במקרר?
בדרך כלל ניתן לשמור בשר טחון טרי במקרר עד יומיים. חשוב לציין כי חיי המדף המדויקים של בשר טחון טרי יהיו תלויים בסוג הבשר, בתכולת השומן ובאופן האחסון שלו. לדוגמה, לבשר בקר טחון רזה מאוד חיי מדף קצרים יותר מבשר בקר טחון עתיר שומן.
חשוב גם לציין שבשר טחון טרי יש לאחסן בכלי אטום או לעטוף היטב בניילון נצמד. זה יעזור לשמור על הבשר טרי ובטוח לאכילה לפרקי זמן ארוכים יותר. בנוסף, חשוב לאחסן את הבשר בחלק הקר ביותר של המקרר, כמו המדף התחתון.
איך לדעת אם בשר טחון טרי התקלקל
חשוב לשים עין על הבשר הטחון הטרי ולבדוק אם יש סימני קלקול. אם לבשר יש ריח לוואי, הוא רירי או בעל צבע אפרפר, יש לזרוק אותו. בנוסף, אם הבשר נשמר במקרר יותר מיומיים, יש לזרוק אותו גם כן.
טיפים לאחסון בשר טחון טרי
כשמאחסנים בשר טחון טרי, חשוב לשמור אותו בכלי אטום או לעטוף אותו היטב בניילון נצמד. בנוסף, חשוב לאחסן את הבשר בחלק הקר ביותר של המקרר, כמו המדף התחתון. כמו כן, חשוב להשתמש בבשר תוך יומיים מרגע רכישתו כדי להבטיח שהוא טרי ובטוח לאכילה.
טיפים להכנת בשר טחון טרי
בהכנת בשר טחון טרי חשוב לבשל אותו היטב. זה יעזור להבטיח שכל החיידקים שעלולים להימצא בבשר ייהרגו. בנוסף, חשוב להשתמש בקרשים וכלי חיתוך נפרדים לבשר נא ומבושל כדי למנוע זיהום צולב. לבסוף, חשוב לשטוף ידיים היטב לאחר טיפול בבשר נא.
בשר טחון טרי יכול להיות אפשרות ארוחה טעימה ומזינה. עם זאת, חשוב לאחסן ולהכין אותו כראוי כדי להבטיח שהוא בטוח לאכילה. על ידי ביצוע העצות המפורטות לעיל, אתה יכול להבטיח שהבשר הטחון הטרי שלך מאוחסן ומוכן בצורה נכונה.