מהו בצק שמרים תופח במקרר?
בצק שמרים התפחה במקרר הוא תהליך של מתן תפיחה איטית של הבצק במקרר לאורך תקופה. שיטת תפיחת בצק זו מועילה ממגוון סיבות, ביניהן היכולת לשלוט בזמן התפיחה, היכולת להכין בצק מבעוד מועד ויכולת ליצור בצק טעים יותר.
יתרונות התפיחה של בצק שמרים במקרר
לבצק שמרים המתפיח במקרר מספר יתרונות. ראשית, זה מאפשר לך לשלוט בזמן העלייה. על ידי מתן תפיחה איטית של הבצק במקרר, ניתן להבטיח שהבצק לא יתפח יתר על המידה. זה חשוב במיוחד למתכונים הדורשים זמן התפחה מסוים. שנית, זה מאפשר לך להכין בצק מבעוד מועד. על ידי מתן לבצק לתפוח במקרר, ניתן להכין את הבצק מבעוד מועד ולאחסן עד שבועיים. זה מועיל במיוחד עבור אופים עסוקים שאין להם זמן להכין בצק כל יום. שלישית, זה מאפשר לך ליצור בצק טעים יותר. על ידי מתן תפיחה איטית של הבצק במקרר, הטעמים של הבצק מסוגלים להתפתח בצורה מלאה יותר. כך נוצר בצק יותר טעים המושלם לאפייה.
תהליך התפיחה של בצק שמרים במקרר
תהליך התפיחה של בצק שמרים במקרר הוא פשוט יחסית. ראשית, תצטרכו להכין את הבצק לפי המתכון. לאחר הכנת הבצק, תצטרכו להניח אותו בקערה משומנת ולכסות אותו במטלית לחה. לאחר מכן, תצטרכו להניח את הקערה במקרר ולאפשר לבצק לתפוח באיטיות לאורך תקופה. משך הזמן שהבצק צריך לתפוח במקרר יהיה תלוי במתכון. ככלל, יש לתת לבצק לתפוח לפחות 8 שעות, אך ניתן להשאיר אותו במקרר עד שבועיים.
טיפים לתפיחה של בצק שמרים במקרר
כשמתפיחים בצק במקרר, יש לזכור כמה טיפים. ראשית יש לוודא שהקערה משומנת לפני שמניחים בה את הבצק. זה יעזור למנוע מהבצק להידבק לקערה. שנית, וודאו שהקערה מכוסה במטלית לחה. זה יעזור למנוע מהבצק להתייבש. שלישית, ודא שהקערה מונחת במקרר. זה יעזור להבטיח שהבצק תופח לאט ואחידות. לבסוף, יש לוודא שהבצק מורשה לתפוח למשך הזמן המצוין במתכון. זה יעזור להבטיח שהבצק לא יתפח יתר על המידה.
המתכונים הטובים ביותר לבצק שמרים המתפיחים במקרר
יש מגוון מתכונים שמתאימים לתפיחה של בצק שמרים במקרר. כמה מהמתכונים הטובים ביותר כוללים בצק פיצה, פוקצ'ות ולחמניות קינמון. בצק פיצה הוא מתכון נהדר לבצק שמרים שתפח במקרר. ניתן להכין את הבצק מבעוד מועד ולשמור במקרר עד שבועיים. כשהוא מוכן לשימוש, ניתן להוציא את הבצק מהמקרר ולתת לו לתפוח בטמפרטורת החדר לפני האפייה.פוקצ'ה היא עוד מתכון נהדר לבצק שמרים שתפח במקרר. ניתן להכין את הבצק מבעוד מועד ולשמור במקרר עד שבועיים. כשהוא מוכן לשימוש, ניתן להוציא את הבצק מהמקרר ולתת לו לתפוח בטמפרטורת החדר לפני האפייה.לחמניות קינמון הן מתכון מעולה לבצק שמרים שתפח במקרר. ניתן להכין את הבצק מבעוד מועד ולשמור במקרר עד שבועיים. כשמוכן לשימוש אפשר להוציא את הבצק מהמקרר ולתת לו לתפוח בטמפרטורת החדר לפני האפייה.
השוואה מהירה
סוג הבצק | יתרונות | תהליך | המתכונים הטובים ביותר |
---|---|---|---|
בצק שמרים תופח במקרר | לשלוט בזמן התפיחה, להכין בצק מבעוד מועד, ליצור בצק יותר טעים | מכינים בצק, שמים בקערה משומנת, מכסים במטלית לחה, מכניסים למקרר, מניחים לתפוח | בצק פיצה, פוקצ'ות, לחמניות קינמון |
בצק שמרים תופח במקרר הוא דרך מצוינת להכין בצקים טעימים שמתאימים לאפייה. על ידי מתן תפיחה איטית של הבצק במקרר, ניתן לשלוט בזמן התפיחה, להכין בצק מבעוד מועד וליצור בצק יותר טעים. התהליך פשוט יחסית והמתכונים הטובים ביותר כוללים בצק פיצה, פוקצ'ות ולחמניות קינמון. עם קצת תרגול אפשר להפוך למומחה בתפיחה של בצק שמרים במקרר.