מה זה תופח בצק שמרים?
תפיחת בצק שמרים היא תהליך של מתן בצק לתפוח לפני האפייה. תהליך זה נחוץ עבור לחמים, לחמניות ומוצרי מאפה אחרים הדורשים מרקם קליל ואוורירי. בתהליך ההתפחה, השמרים בבצק תוססים ומייצרים גז פחמן דו חמצני. הגז הזה הוא שגורם לתפיחת הבצק. תפיחת בצק שמרים יכולה להתבצע במגוון דרכים, כולל בטמפרטורת החדר, בתנור חם או במקרר. לכל שיטה יש יתרונות וחסרונות משלה. במאמר זה נתמקד ביתרונות של מתן תפיחה של בצק שמרים במקרר.
יתרונות ה-Refrigerator Rising
יש כמה יתרונות לאפשר לבצק שמרים לתפוח במקרר. היתרון הבולט ביותר הוא בכך שהוא מאפשר זמן עלייה ארוך יותר. הסיבה לכך היא שהטמפרטורה הקרירה יותר של המקרר מאטה את תהליך התסיסה. זה נותן לבצק יותר זמן לפתח טעם ומרקם. יתרון נוסף של התפחה במקרר הוא בכך שהוא מאפשר שליטה רבה יותר על תהליך ההתפחה. הסיבה לכך היא שניתן להשאיר את הבצק במקרר כמה זמן שצריך, ואז להוציא אותו כשהוא מוכן לאפייה. זה מאפשר גמישות רבה יותר בתהליך האפייה. לבסוף, התפחה של המקרר יכולה לסייע במניעת הוכחה יתרה. היכוך יתר הוא כאשר הבצק תופח יותר מדי והופך רך ודביק מדי. זה יכול לגרום לקריסה של הבצק במהלך האפייה, וכתוצאה מכך מרקם דחוס וכבד. על ידי מתן אפשרות לבצק לתפוח במקרר, האופה יכול לשלוט בכמות התפיחה ולמנוע התפחה יתרה.
איך לתפיח בצק שמרים במקרר
התפחה במקרר היא תהליך פשוט שדורש כמה שלבים. ראשית, יש ללוש את הבצק עד שהוא חלק ואלסטי. לאחר מכן, יש להניח אותו בקערה משומנת קלות ולכסות בניילון נצמד. לאחר מכן יש להכניס את הקערה למקרר למשך 8 שעות לפחות, או למשך הלילה. כשהבצק מוכן לאפייה יש להוציאו מהמקרר ולתת לו להגיע לטמפרטורת החדר. זה ייקח כשעה. לאחר מכן, יש לעצב את הבצק ולהניח אותו בתבנית משומנת. לאחר מכן יש לכסות את התבנית בניילון ולהניח לתפיחה עד להכפלת הנפח.
טיפים לעליית מקרר
יש כמה טיפים שכדאי לזכור כשמתפיחים בצק שמרים במקרר. ראשית, יש להניח את הבצק בכלי אטום כדי למנוע ממנו להתייבש. שנית, יש לבדוק את הבצק מעת לעת כדי לוודא שהוא לא היבש יתר על המידה. לבסוף, יש להביא את הבצק לטמפרטורת החדר לפני האפייה כדי לוודא שהוא תופח כמו שצריך.
השוואה מהירה
שיטה | יתרונות |
---|---|
טמפרטורת החדר עולה | זמן העלייה המהיר ביותר |
תנור חם תופח | יותר שליטה על זמן העלייה |
מקרר עולה | זמן העלייה הארוך ביותר, יותר שליטה על העלייה, מונע הוכחה יתרה |
בצק שמרים שתפח במקרר הוא דרך מצוינת להבטיח שהמאפים שלכם ייצאו קלילים ואווריריים. זמן ההתפחה הארוך יותר מאפשר התפתחות רבה יותר של טעם ומרקם, ותהליך התסיסה האיטי יותר מונע הוכחה יתרה. בעזרת כמה צעדים פשוטים תוכלו להבטיח שבצק השמרים שלכם תופח בצורה מושלמת בכל פעם.