מהי שנה מעוברת?
שנה מעוברת היא שנה קלנדרית שנוסף לה יום נוסף. יום נוסף זה ידוע כיום זינוק ומתווסף לחודש פברואר. מדי ארבע שנים מתווסף ללוח השנה את היום המעובר כדי לשמור אותו מסונכרן עם סיבובי כדור הארץ סביב השמש. יום נוסף זה עוזר לשמור את השנה הקלנדרית בקנה אחד עם השנה האסטרונומית.
איך עובדת שנה מעוברת?
השנה המעוברת פועלת על ידי הוספת יום נוסף לשנה הקלנדרית. יום נוסף זה מתווסף לחודש פברואר, שבדרך כלל יש בו 28 ימים. יום נוסף זה ידוע בתור יום מעובר ומתווסף ללוח השנה כל ארבע שנים. זה עוזר לשמור את השנה הקלנדרית בקנה אחד עם השנה האסטרונומית. השנה המעוברת הכרחית מכיוון שהסיבובים של כדור הארץ סביב השמש נמשכים 365.24 ימים. המשמעות היא שהשנה הקלנדרית קצרה מעט מהשנה האסטרונומית. כדי לפצות על ההבדל הזה, מתווסף יום נוסף כל ארבע שנים. יום נוסף זה עוזר לשמור את השנה הקלנדרית בקנה אחד עם השנה האסטרונומית.
למה יש לנו שנים מעוברות?
שנים מעוברות נחוצות כדי לשמור את השנה הקלנדרית בקנה אחד עם השנה האסטרונומית. ללא שנים מעוברות, השנה הקלנדרית תיסחף לאט לא מסונכרנת עם השנה האסטרונומית. משמעות הדבר היא שעונות השנה יסתנכרנו לאט לאט עם השנה הקלנדרית.
האם יש חריגים לכלל השנה מעוברת?
כן, ישנם כמה חריגים לכלל השנה המעוברת. לדוגמה, אם השנה מתחלקת ב-100, אז זו לא שנה מעוברת. המשמעות היא שהשנים 1700, 1800 ו-1900 לא היו שנים מעוברות. עם זאת, אם השנה מתחלקת ב-400, אז זו שנה מעוברת. המשמעות היא ששנת 2000 הייתה שנה מעוברת.
סיכום
שנים מעוברות מתרחשות כל ארבע שנים, אבל יש כמה יוצאי דופן. השנה המעוברת עוזרת לשמור את השנה הקלנדרית בקנה אחד עם השנה האסטרונומית. ללא שנים מעוברות, השנה הקלנדרית תיסחף לאט לא מסונכרנת עם השנה האסטרונומית. אם אתה רוצה לברר מידע נוסף על שנים מעוברות, תוכל למצוא מידע נוסף בוויקיפדיה .