מה זה שניצל?
שניצל הוא מאכל קלאסי שמקורו באוסטריה ובגרמניה. זהו קציצה דקה של בשר עגל, חזיר או עוף שנלחם ומטוגן. שניצל הוא מאכל פופולרי במדינות רבות, כולל בישראל, וניתן להגישו עם מגוון צדדים.
איך מכינים שניצל בתנור
הכנת שניצל בתנור היא דרך מצוינת ליהנות מהמנה הקלאסית הזו בלי כל הבלגן והטרחה של הטיגון. כך מכינים שניצל בתנור:
שלב 1: מכינים את השניצל
מתחילים בהכנת השניצל. דופקים את הבשר עד שהוא בעובי של כ-¼ אינץ'. מתבלים את הבשר במלח ופלפל.
שלב 2: לחם את השניצל
לאחר מכן, לחם את השניצל. טובלים את הבשר בקמח, אחר כך בביצה, ואז בפירורי לחם. הקפידו על ציפוי אחיד של השניצל.
שלב 3: אופים את השניצל
מניחים את השניצל על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-375 מעלות צלזיוס במשך 15-20 דקות, או עד שהשניצל מזהיב ומבושל.
כמה זמן לבשל שניצל בתנור
זמן הבישול של שניצל בתנור יהיה תלוי בעובי הבשר. לקבלת שניצל בעובי ¼ אינץ', אופים במשך 15-20 דקות ב-375 מעלות צלזיוס. לשניצל עבה יותר אופים 20-25 דקות.
טיפים לשניצל המושלם
הנה כמה טיפים להכנת השניצל המושלם בתנור:
1. השתמשו בפירורי לחם של Panko
פירורי לחם פנקו גדולים ומתקלפים יותר מפירורי לחם רגילים, מה שהופך אותם למושלמים לשניצל. הם יעניקו לשניצל מרקם פריך נחמד.
2. השתמשו במרכך בשר
שימוש במרכך בשר יעזור להפוך את השניצל לדק ואחיד. זה יבטיח שהשניצל יתבשל בצורה אחידה בתנור.
3. השתמשו במדחום
שימוש במדחום הוא הדרך הטובה ביותר לוודא שהשניצל מבושל. הטמפרטורה הפנימית של השניצל צריכה להיות 165 מעלות צלזיוס.
4. תנו לשניצל לנוח
נותנים לשניצל לנוח כמה דקות לפני ההגשה. זה יעזור לשמור על השניצל עסיסי וטעים.
סיכום
הכנת שניצל בתנור היא דרך מצוינת ליהנות מהמנה הקלאסית הזו בלי כל הבלגן והטרחה של הטיגון. עם כמה שלבים פשוטים וטיפים נכונים, תוכלו להכין בכל פעם את השניצל המושלם בתנור. למידע נוסף על אופן הכנת שניצל, בדוק את הסרטון הזה או מצא מידע נוסף בוויקיפדיה .