מה אתה צריך כדי לבשל סלמון בתנור
בישול סלמון בתנור הוא דרך פשוטה וטעימה ליהנות מהדג הבריא הזה. כל מה שאתה צריך זה כמה מרכיבים בסיסיים וכמה שלבים פשוטים כדי לקבל את המרקם והטעם המושלמים בכל פעם. הנה מה שתצטרך:
- פילה סלמון
- מלח ופלפל
- שמן זית
- מיץ לימון
- עשבי תיבול ותבלינים (לא חובה)
איך לבשל סלמון בתנור
שלב 1: מחממים את התנור
מחממים את התנור ל-375 מעלות צלזיוס (190 מעלות צלזיוס).
שלב 2: מכינים את הסלמון
מניחים את פילה הסלמון על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מתבלים במלח ופלפל ומזלפים שמן זית ומיץ לימון. אם רוצים, אפשר להוסיף גם עשבי תיבול ותבלינים כמו רוזמרין, טימין או שמיר.
שלב 3: אופים את הסלמון
אופים את הסלמון בתנור שחומם מראש במשך 12-15 דקות, או עד שהדג מבושל ומתקלף בקלות בעזרת מזלג.
טיפים לבישול סלמון בתנור
- אם אתה משתמש בנתח עבה יותר של סלמון, ייתכן שתצטרך להאריך את זמן הבישול.
- אם אתה רוצה לקבל עור פריך על הסלמון, אתה יכול להניח אותו עם העור כלפי מטה על תבנית האפייה.
- אם אתה משתמש בסלמון קפוא, הקפד להפשיר אותו לחלוטין לפני האפייה.
- לקבלת סלמון טעים יותר, נסה להשרות אותו בתערובת של שמן זית, מיץ לימון ועשבי תיבול לפחות 30 דקות לפני האפייה.
בישול סלמון בתנור הוא דרך פשוטה וטעימה ליהנות מהדג הבריא הזה. רק עם כמה מרכיבים בסיסיים וכמה שלבים פשוטים, אתה יכול לקבל את המרקם והטעם המושלמים בכל פעם. למידע נוסף, מצא מידע נוסף בוויקיפדיה .