דף הבית » מתי » איך לבשל כתף טלה בתנור

איך לבשל כתף טלה בתנור

צרו איתנו קשר

איך לבשל כתף טלה בתנור

מהי כתף טלה?

כתף טלה היא נתח בשר מכתף כבש. זהו נתח בשר בעל טעם המשמש לעתים קרובות בתבשילים, צלי ומנות אחרות בבישול איטי. זהו נתח בשר זול יחסית, מה שהופך אותו לבחירה מצוינת עבור טבחים עם תקציב.

איך לבשל כתף טלה בתנור

בישול כתף טלה בתנור היא דרך פשוטה וטעימה להכין את נתח הבשר בעל הטעם הזה. הנה איך לעשות את זה:

שלב 1: מחממים את התנור

מחממים את התנור ל-350 מעלות צלזיוס (175 מעלות צלזיוס).

שלב 2: הכן את כתף הטלה

לייבש את כתף הטלה עם נייר סופג. משפשפים את כתף הטלה בתערובת של שמן זית, מלח, פלפל וכל תיבול רצוי אחר.

שלב 3: מניחים את כתף הטלה בתנור

מניחים את כתף הטלה בתבנית צלייה. צולים את כתף הטלה בתנור שחומם מראש למשך שעה ו-15 דקות.

שלב 4: בדוק את הטמפרטורה הפנימית

לאחר שעה ו-15 דקות, בדקו את הטמפרטורה הפנימית של כתף הטלה בעזרת מדחום לבשר. הטמפרטורה הפנימית צריכה להיות לפחות 145°F (63°C). אם הטמפרטורה הפנימית אינה לפחות 145°F (63°C), המשך לבשל את כתף הטלה למשך 15 דקות נוספות.

שלב 5: תן לכתף הטלה לנוח

לאחר שכתף הטלה הגיעה לטמפרטורה פנימית של 145 מעלות צלזיוס (63 מעלות צלזיוס), הוציאו אותה מהתנור והניחו לה לנוח 10 דקות לפני ההגשה.

טיפים להכנת כתף הטלה הטובה ביותר

הנה כמה טיפים להכנת כתף הטלה הטובה ביותר:

להשרות את כתף הטלה

השריית כתף הטלה בתערובת של שמן זית, שום, רוזמרין ועשבי תיבול ותבלינים נוספים תוסיף טעם וירכך את הבשר.

הוסף ירקות

הוספת ירקות למחבת הצלייה תוסיף טעם ותזונה למנה. נסה להוסיף תפוחי אדמה, גזר, בצל וירקות אחרים למחבת הצלייה.

לבסס את כתף הטלה

ביסוס כתף הטלה בתערובת של שמן זית ועשבי תיבול יעזור לשמור עליה לחה וטעימה.

דעה אישית

בישול כתף טלה בתנור היא דרך מצוינת להכין ארוחה טעימה ומלאת טעם. זהו נתח בשר זול יחסית, מה שהופך אותו לבחירה מצוינת עבור טבחים עם תקציב. המפתח להכנת כתף הטלה הטובה ביותר הוא להשרות אותה במרינדה, להוסיף ירקות למחבת הצלייה ולמזוג אותה בתערובת של שמן זית ועשבי תיבול. למידע נוסף, עיין בוויקיפדיה .

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

    דילוג לתוכן