.
איך לבשל חזה עוף אפוי בצורה מושלמת
בישול חזה עוף בתנור הוא דרך מצוינת להכין ארוחה טעימה ובריאה. בין אם אתם מחפשים ארוחת ערב מהירה או ארוחה להרשים, אפיית חזה עוף היא אופציה מצוינת. הנה איך להכין חזה עוף מבושל בצורה מושלמת בתנור.
רכיבים
כדי להכין חזה עוף אפוי, תזדקק ל:
- 4 חזה עוף ללא עצמות וללא עור
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית אבקת שום
- 1 כפית אורגנו מיובש
- 1 כפית בזיליקום מיובש
- 1 כפית פפריקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות
- מחממים את התנור ל-375 מעלות צלזיוס (190 מעלות צלזיוס).
- מניחים את חזה העוף על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מטפטפים את חזה העוף בשמן זית ומתבלים באבקת שום, אורגנו, בזיליקום, פפריקה, מלח ופלפל.
- אופים את חזה העוף במשך 25-30 דקות, או עד שהעוף מבושל והטמפרטורה הפנימית מגיעה ל-165 מעלות צלזיוס (74 מעלות צלזיוס).
- מוציאים את העוף מהתנור ונותנים לו לנוח 5 דקות לפני ההגשה.
טיפים לחזה עוף אפויים בצורה מושלמת
- הקפידו להשתמש בחזה עוף ללא עצמות, ללא עור לקבלת התוצאות הטובות ביותר.
- לתוספת טעם, נסה להשרות את חזה העוף בתערובת של שמן זית, שום, עשבי תיבול ותבלינים לפחות 30 דקות לפני האפייה.
- אם אתם אופים חזה עוף עם העור, הקפידו לתבל גם את העור.
- אם אתם אופים חזה עוף עם העור, הקפידו להניח את חזה העוף עם צד העור כלפי מעלה כדי שהעור יהיה פריך.
- כדי להבטיח בישול אחיד, ודא שכל חזה העוף יהיה באותו גודל.
- כדי למנוע מהעוף להתייבש, הקפידו לא לבשל אותו יתר על המידה.
השוואה מהירה
שיטה | זְמַן | טֶמפֶּרָטוּרָה |
---|---|---|
אֲפִיָה | 25-30 דקות | 375°F (190°C) |
אפיית חזה עוף בתנור היא דרך מצוינת להכין ארוחה טעימה ובריאה. עם המרכיבים הנכונים וכמה שלבים פשוטים תוכלו להכין בתנור חזה עוף מבושל בצורה מושלמת. לטיפים וטריקים נוספים כיצד להכין את חזה העוף הכי טעים ועסיסי, בדוק את הסרטון הזה .