מה אתה צריך כדי לאפות פיתות בתנור
אפיית פיתות בתנור היא דרך מצוינת ליהנות מארוחה טעימה ותוצרת בית. כדי להתחיל, תזדקק למרכיבים הבאים:
- 2 כוסות קמח לכל מטרה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית של שמרים יבשים פעילים
- 1 כוס מים חמימים
- 2 כפות שמן זית
איך מכינים פיתות לאפייה
שלב 1: מערבבים את החומרים היבשים
בקערה גדולה מערבבים יחד את הקמח, המלח, הסוכר והשמרים.
שלב 2: הוסף את החומרים הרטובים
מוסיפים את המים החמים ושמן הזית לחומרים היבשים. מערבבים עד שהבצק מתאחד היטב.
שלב 3: ללוש את הבצק
ללוש את הבצק כ-5 דקות, עד שהוא חלק ואלסטי.
שלב 4: תן לבצק לתפוח
מכסים את הקערה במגבת לחה ומניחים לבצק לתפוח כשעה.
אפיית פיתות בתנור
שלב 1: מחממים את התנור
מחממים את התנור ל-400 מעלות צלזיוס (200 מעלות צלזיוס).
שלב 2: מעצבים את הבצק
מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לכדור ומשטחים אותו לדיסק.
שלב 3: אופים את הפיתות
מניחים את דסקיות הפיתה על תבנית עם נייר אפייה ואופים 10-12 דקות עד שהן מזהיבות.
שאלות ותשובות
ש: האם אני יכול להשתמש בקמח מלא להכנת פיתות?
ת: כן, אפשר להשתמש בקמח מלא להכנת פיתות. ייתכן שיהיה עליך להתאים את כמות המים בשימוש, מכיוון שקמח חיטה מלא סופג יותר נוזלים מקמח לכל מטרה.
ש: האם אני יכול להקפיא פיתות?
ת: כן, אפשר להקפיא פיתות. עוטפים את הלחם בניילון או בנייר אלומיניום ומאחסנים במקפיא עד 3 חודשים.
ש: איך אני יודע מתי האפייה של הפיתה מסתיימת?
ת: האפייה של הפיתה מוכנה כשהוא חום זהוב ותפוח מעט. אפשר גם לבדוק את הטמפרטורה הפנימית של הלחם בעזרת מדחום; זה צריך להיות בסביבות 200°F (93°C).
סיכום
אפיית פיתות בתנור היא דרך מצוינת ליהנות מארוחה טעימה ותוצרת בית. כדי להתחיל, תזדקק למרכיבים הבאים: קמח לכל מטרה, מלח, סוכר, שמרים יבשים פעילים, מים חמים ושמן זית. לאחר ערבוב החומרים יחד ולישה של הבצק, מניחים לו לתפוח כשעה. לאחר מכן, מחממים את התנור ל-400 מעלות צלזיוס (200 מעלות צלזיוס), מעצבים את הבצק לדיסקים ואופים במשך 10-12 דקות. ניתן להקפיא את הפיתה עד 3 חודשים. בסיום האפייה, הפיתה צריך להיות חום זהוב ובעל טמפרטורה פנימית של כ-200 מעלות צלזיוס (93 מעלות צלזיוס).