דף הבית » מידע מהיר על זמן » איך לאפות עוף שלם בתנור

איך לאפות עוף שלם בתנור

צרו איתנו קשר

איך לאפות עוף שלם בתנור

איך לאפות עוף שלם בתנור

אפיית עוף שלם בתנור היא דרך מצוינת לקבל עוף צלוי טעים ועסיסי. בכמה צעדים פשוטים תוכלו לקבל ארוחה טעימה שכל המשפחה תאהב. כך אופים עוף שלם בתנור.

שלב 1: מחממים את התנור

השלב הראשון באפיית עוף שלם הוא לחמם את התנור מראש. מחממים את התנור ל-350 מעלות צלזיוס (177 מעלות צלזיוס).

שלב 2: מכינים את העוף

לאחר שהתנור מחומם, הגיע הזמן להכין את העוף. התחל בהוצאת הגיבולים והצוואר מחלל העוף. שוטפים את העוף מבפנים ומבחוץ במים קרים ומייבשים אותו בנייר סופג. מניחים את העוף בתבנית צלייה ומתבלים במלח ופלפל.

שלב 3: אופים את העוף

לאחר הכנת העוף, הגיע הזמן לאפות אותו. מכניסים את תבנית הצלייה לתנור שחומם מראש ואופים את העוף במשך שעה ו-15 דקות. לאחר שעה ו-15 דקות, בודקים את הטמפרטורה הפנימית של העוף בעזרת מדחום לבשר. הטמפרטורה הפנימית צריכה להיות 165°F (74°C). אם הטמפרטורה אינה לפחות 165 מעלות צלזיוס (74 מעלות צלזיוס), המשיכו לאפות את העוף למשך 15 דקות נוספות ובדקו את הטמפרטורה שוב.

שלב 4: תנו לעוף לנוח

לאחר שהעוף הגיע לטמפרטורה הפנימית הנכונה, מוציאים אותו מהתנור ונותנים לו לנוח 10 דקות לפני הגילוף. זה יאפשר למיצים להתפזר מחדש בכל העוף, וכתוצאה מכך עוף צלוי עסיסי ובעל טעם.

טיפים לעוף צלוי מושלם

הנה כמה טיפים לעוף צלוי מושלם:

  • מבסו את העוף בחמאה מומסת או בשמן זית לפני האפייה כדי לשמור על לחות.
  • הוסף עשבי תיבול ותבלינים לעוף לתוספת טעם.
  • מכסים את העוף בנייר אלומיניום במהלך האפייה כדי למנוע ממנו להתייבש.
  • תנו לעוף לנוח 10 דקות לפני הגילוף כדי להבטיח עוף צלוי עסיסי.

אפיית עוף שלם בתנור היא דרך מצוינת לקבל עוף צלוי טעים ועסיסי. בכמה צעדים פשוטים תוכלו לקבל ארוחה טעימה שכל המשפחה תאהב. לטיפים וטריקים נוספים כיצד לאפות עוף שלם בתנור, בדוק את הסרטון הזה.

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

    דילוג לתוכן