מבוא
ביצים הן מרכיב עיקרי בדיאטות רבות, ומספקות מקור נהדר לחלבון וחומרי מזון אחרים. אבל, חשוב לוודא שהביצים שאתם צורכים טריות. לדעת כיצד לזהות ביצה טרייה יכול לעזור להבטיח שאתה מפיק את המרב מהאוכל שלך. במאמר זה, נדון כיצד לדעת אם ביצה טרייה, וכן נספק טבלה של מאפייני ביצה טרייה כדי לעזור לך להבחין בין ביצים טריות וישנות.
מאפיינים של ביצה טרייה
כאשר אתה מנסה לדעת אם ביצה טרייה, יש כמה מאפיינים שצריך לחפש. ראשית, לביצה טרייה יהיה חלמון צהוב בהיר וחלבון ביצה סמיך וצלול. חלבון הביצה יחזיק את צורתו כאשר הוא יימזג מהקליפה. גם חלבון הביצה יהיה מעט עכור ויהיה בעל עקביות עבה. הקליפה של ביצה טרייה צריכה להיות חלקה ויציבה. לא אמורים להיות בו סדקים או שברים. הקליפה אמורה להרגיש מעט יותר כבדה מהביצה עצמה, שכן חלל האוויר בתוך ביצה טרייה קטן מזה של ביצה ישנה. גם הצורה של ביצה טרייה חשובה. ביצה טרייה צריכה להיות בצורת אליפסה, כשהקצה הגדול יותר מחודד מעט. אם ביצה מחודדת בשני הקצוות, סביר להניח שהיא ישנה.
טבלת מאפייני ביצה טרייה
מאפיין | ביצה טריה | ביצה ישנה |
---|---|---|
חֶלמוֹן | צהוב בוהק | צהוב בהיר |
ביצה לבנה | עבה וברור | דק ומעונן |
צדף | חלק ומוצק | סדוק או שביר |
צוּרָה | סגלגל עם קצה מחודד | מחודד בשני הקצוות |
מִשׁקָל | כבד יותר מביצה | קל יותר מביצה |
סימנים אחרים של רעננות
בנוסף למאפיינים המפורטים לעיל, ישנם מספר סימנים נוספים שיכולים לעזור לך לדעת אם ביצה טרייה. לביצה טרייה יהיה כיס אוויר קטן בקצה הגדול של הביצה, אשר יהיה גלוי כאשר אתה מחזיק את הביצה אל האור. גם חלבון הביצה צריך להיות צלול יחסית, ללא כתמי דם נראים לעין או שינוי צבע. הריח של ביצה טרייה צריך להיות גם מינימלי. אם אתה מריח ריח חזק בעת פיצוח הביצה, סביר להניח שהיא ישנה.
בדיקת תאריך עד למכירה
תאריך המכירה על קרטון הביצים יכול גם להיות אינדיקטור מועיל לרעננות. ביצים טובות בדרך כלל עד חמישה שבועות לאחר תאריך המכירה, כך שאם התאריך הוא עדכני, סביר להניח שהביצים עדיין טריות.
בדיקת הביצה במים
אתה יכול גם לבדוק ביצה במים כדי לקבוע את טריותה. מניחים את הביצה בקערת מים קרים ומתבוננים כיצד היא מתנהגת. ביצה טרייה צריכה לשקוע לתחתית, בעוד ביצה ישנה תצוף. הסיבה לכך היא שלביצה ישנה יש כיס אוויר גדול יותר בפנים, מה שהופך אותה לפחות צפופה מביצה טרייה.
אחסון ביצים כראוי
אחסון נכון של ביצים יכול לעזור להן להישאר טריות לאורך זמן. יש לאחסן ביצים במקרר בקרטון המקורי שלהן ויש להשתמש בהן תוך שלושה שבועות מרגע הרכישה.
שאלות ותשובות
ש: מהם המאפיינים של ביצה טרייה?
א:
לביצה טרייה יהיה חלמון צהוב בהיר וחלבון ביצה סמיך וצלול. חלבון הביצה יחזיק את צורתו כאשר הוא יימזג מהקליפה. גם חלבון הביצה צריך להיות מעט עכור ובעל עקביות סמיכה. הקליפה של ביצה טרייה צריכה להיות חלקה ויציבה, ללא סדקים או שברים. צורת ביצה טרייה צריכה להיות אליפסה, כשהקצה הגדול יותר מחודד מעט. אם ביצה מחודדת בשני הקצוות, סביר להניח שהיא ישנה.
ש: איך אני יכול לדעת אם ביצה ישנה?
א:
אתה יכול לדעת אם ביצה ישנה על ידי חיפוש אחר מספר מאפיינים. לביצה ישנה תהיה חלמון צהוב חיוור וחלבון ביצה דק ועכור. חלבון הביצה לא יחזיק את צורתו כאשר יוצקים אותו מהקליפה. הקליפה של ביצה ישנה תהיה סדוקה או שבירה. צורת ביצה ישנה תהיה מחודדת בשני הקצוות. ביצה ישנה תהיה גם קלה יותר מביצה טרייה, שכן יש לה כיס אוויר גדול יותר בפנים.
סיכום
לדעת איך לדעת אם ביצה טרייה היא חלק חשוב בהבטחה שאתה מפיק את המרב מהאוכל שלך. יש כמה מאפיינים שצריך לחפש כשקובעים אם ביצה טרייה, כולל החלמון, חלבון הביצה, הקליפה, הצורה והמשקל. אתה יכול גם לבדוק את תאריך המכירה על קרטון הביצים, או לבדוק את הביצה במים כדי לקבוע את טריותה. אחסון נכון של ביצים יכול גם לעזור להן להישאר טריות לאורך זמן. על ידי ביצוע העצות האלה, אתה יכול לוודא שאתה תמיד אוכל ביצים טריות.